Senaste inläggen

Av Ulrika - 4 maj 2009 18:44


Herreminje, sa farmor när kraftuttryck krävdes, och hällades. Jäsikens var också något som lät då och då hos henne, hon var inte religiös bara lite skenreligiös. Kom någon tant så rakade hon ner alla spelkort i en låda, i panik, ingen fick se vad hon gjorde ;)

Ni som läst tidigare vet ju vem min farmor är lik. Jo se nedan..

Faktiskt riktigt likt. Som sagt utan pipan då.


Dagen har avlöpt utan några större mankemang från min sida. Vi har haft strömavbrott en bra stund, vilket föranledde ett samtal till Maken.. hur vet jag om det är hos mig eller hos alla. Grannen är inte hemma.. efter en stund fick jag tag i grannen och såg att vi delade problemet, skönt då behöver jag inte göra nåt.


Makens motorproblem är avvärjt och vi diskuterar en ev hotellvistelse till helgen. Saknar ju honom, funderar på att jag och polaren T´s fru S, min kompis (fattar ni?´;)) och jag ska köra och möta dom halvvägs, bo på hotell, slöa och ha det gott.

Vi får se.

Jag har nu i mitt röjningsprojekt lyckats röra till allt uppe igen, det som såg ut som ett straxavklarat projekt har nu blivit ett nytt kaosprojekt.

Sorterar under min stryk/skärhylla. Ojojoj... gissa hur mycket tygbitar jag har, sådana som är för stora för att slängas och för små för att återbördas till tygskåpet, fel fel fel, drygt 56 liter kan jag säga.


Men snart tänkte jag bli klar. Ryggen och orken har dock tagit slut, orkade bara dra fram en massa grejer men inte städa bort dom igen. Men snart så *dregglar*

Snart är jag klar och då ska jag förevisa min övervåning i bilder, det har jag lovat. Bevis dom utlovat! Bara en sån sak!

ANNONS
Av Ulrika - 4 maj 2009 10:37


Inte riktigt hela mitt liv utan bara idag. Utomhus ser det ut så här precis nyss..


Status 4:e maj

Ni ser, snöhögarna, och bakom vår tomt syns båthamnen och det vita där är ... just det IS. Fast det har börjat bli små gluggar med smältvatten och svanarna har kommit.


Nedan så ser ni mitt vardagsrum, i väntan på en tekopp kallar jag denna installation ;)

I väntan på teet

Ojsan, jag vek undan knät men tofflan syns ;) Lite skit på linsen ser ni också i form av runda ringar. Bruna väggar och soffa *gillar* ni ser också min lille laptop, vilken sida som var uppe vet jag inte, om någon känner igen den ring! ;) Kanske det är Stort och Smått (nu är jag på redigera inläggsidan ;))

Tror mig också se en topp av Homers svans bakom texten. Just nu har han en knäfas, skall vara i knät ofta och mycket och eftersom han också är i en hårig fas ser jag ut därefter...


Nedan syns ovan sagda Homer ligga på sin favvoplats förutom knät då, på våra två modem, bakom datorskärmen, ofta syns några tassar famla efter tangentbordet när man skriver ;)

Homers modem

....så ser det ut hos mig just nu. Mitt i vardagens verklighet. Hos mig. Just nu.


Fridens!

ANNONS
Av Ulrika - 4 maj 2009 09:07


Vad har jag i agendan idag? Visst låter det snajsigt, agendan? ;)

Nå, jag har inte ett smack i agendan. Tur det förresten, jag har ryggont. Tänkte ändå göra klart däruppe, garderoberna är ju klara egentligen, men det är lite fix kvar ute i rummen kan man säga. Lite grejs som ska städas undan, vill ha mer tomma ytor i mitt syrum, för sen ska här sys hehehe...

Jag ska märka upp några lådor och tänkte städa under stryk/skärbordet.


Sen tänkte jag oroa mig för onsdagens klippning. Har ju grunnat länge om eventuell klippning och nu ska jag dit. Jag blir nog inte alltför vågad, vill inte ha kort hår, men lite kortare vill jag ha.

Jag är inte bara ambivalent jag är tveksam också!

Jag ska då klippa någon dm iaf, sen får vi se. Kanske jag kör någon slingning senare när färgen jag har tonat bort. Jag menar då min självfärgade färg, inte min egen. När jag var barn så hade jag riktigt rött, det bleknade i tonåren, när jag blev vuxen och sedemera ville ha rött då var det mer guldrödblont.

Nu är det nog dags för mitt gamla röda, kanske med slingor, men det får bli närmare sommaren.


Ni som undrar.. Ja, vi har ännu fläckar med snö häruppe. Nog pratat om det.

Maken undrade menande hur vi hade det med snön häruppe. Syns gräsmattorna? Hörrö skitmake, det är MAJ, klart att gräsmattorna syns. Det är bara delar av högarna kvar fattarö.. tss, ja bah typ eh *skakar på huvudet och himlar med ögonen*


Men ja, det finns kvar. Jag ska ta en bild nu direkt faktiskt, och visa er som inte vet hur snö ser ut i maj *kommer på*

Fortsättning följer...


Fridens!

Och en liten tjillevipp!

Av Ulrika - 4 maj 2009 07:56

Puh såg på sina två tassar.

Han visste, att en av dem var den högra,

och han visste, att när man hade beslutat sig för

 vilken som var den högra, så var den andra den vänstra, men han kunde aldrig komma ihåg,

 hur man skulle börja.


-Nalle Puh-

Av Ulrika - 3 maj 2009 19:57Saker överlämnade åt sig själva,

tenderar att gå från dåligt till värre.


- Edward Murphy -

Av Ulrika - 3 maj 2009 19:27


Idag har jag hållit mig lugnare, jag har iaf sorterat och kastat minnen och foton i massor. Säkert ett par hundra foton har åkt i skräpsäcken.

Foton jag inte ens sett på flera år, foton på arbetskamrater eller kompisar som jag inte har kontakt med idag och ej kommer att få heller. Vad ska jag ha kvar dom för?

Jag har sparat endel foton, inte på gamla släktingar som jag inte vet vem dom är ens, utan på mamma och pappa, farmor och mormor.

Dessa foton har jag stoppat in i ett rensat album så nu är det foton huller om buller. Känns skönt.


Det är så härligt att få röja undan en massa skräp, en massa minnen som jag samlat som jag aldrig ens ser på eller reflekterar över.

Vi har ju inga barn så vi har ingen sådan nostalgi, ingen efter oss är ju intresserade av våra minnen.

Jag har nu ganska bra ordning i mina skrymslen. Har en låda med minnen, mina första hålfotsinlägg ;), någon barnbok mm mm, men mycket har jag kastat.


Så govänner, jag kan nu informera er om att nio säckar står redo för borttransport, två stora flyttkartonger med porslin och glas, två väskor med böcker...


Härlig känsla. Fri. Nytt liv på gång *njuter*


Tänk att kasta tillbaka dessa nio säckar plus dom tre som redan är på tippen in i snedgarderoberna igen, vilken hemsk tanke. Usch.

Tycker att jag fick inte mer utrymme, nu ligger allt sorterat i lådor och dom tar ju stor plats, men allt ligger precis där det ska vara. Det är stor skillnad. Enormt.


Japp, jag är nöjd med mitt arbete. Nästa projekt blir datarummet/kontoret.

Lite mindre projekt men viktigt ändå, hos oss råder stor oreda. Papper finns kvar men var? Det är vårt problem.

Nu ska det in i pärmar med register, allt finns så det är bara att börja. Bra är att jag kan sitta i soffan och göra mycket, det tar mindre på ryggen.


Vad kan jag säga - Jag är på G.


Inaffsädd

;)Av Ulrika - 3 maj 2009 09:36


Igår shoppade Maken. Bara en sån sak!

Han är ju i Sundsvall och jag häruppe, att han shoppar själv är ett mystiskt fenomen. Han shoppade nämligen skor. Polaren T behövde några somrigare skor, för han hade åkt i tron att det var vinter ännu. Och då passade Maken på att handla ett par Foppatofflor åt sig själv också. Självklart efter telefonkonsultation med mig.


På samma runda inhandlades två telefoner, en åt mig, jag var noga med att fråga om den var mer rosa än röd, han sa nej. Den var mer åt vinröda hållet. Hur sant det är får jag ju se när han kommer hem.

Jag vägrar ha en rosa telefon. Våga vägra rosa säger jag bara. Har aldrig haft rosa kommer aldrig att ha, vare sig kläder eller annat.


Så passa dig Make, är den rosa så stampar jag på den! fast den såg faktiskt röd ut på dom bilder jag sett. Nog så.


Nu väntar teet i koppen på att inmundigas av mig, vem är jag att säga nej?


Fridens ävribåddy!

;)

Av Ulrika - 3 maj 2009 09:13


Inte så himla mycket. Har så jäkla ont i ryggen, inte konstigt som jag gick an igår.

Fick ju så mycket gjort, fick t.o.m sängen tillbaka, och det är så lite kvar att jag hade hoppats kunna göra klart idag.

Det går nog inte.

Jag får se längre fram på dagen.


Maken rapporterade ang. korna att han träffat en kompis till korna och denna hade sagt att dom inte alltid är så snälla.

Särskilt en tjur, han hade ett horn som pekade uppåt och den andra nedåt, och han hette Stefan. Tjuren alltså. Jäkla bra namn faktiskt.

Så Maken har ännu inte klappat någon ko.


Maken rapporterade dock imorse, att när dom vittjade några smånät dom haft ute hade dom fångat en ål.

Den var stor, grövre än en manslem (Makens ord) och längre också.

Typiskt karlar, dom fnissade som småtjejer när han sa det. Ålen var dessutom slemmig så någon större lubrikation från andra parten skulle inte behövas sa Maken menande.


Jag säger bara Väx upp ;) (fast ganska kul var det, särskilt fnissandet)


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se