Senaste inläggen

Av Ulrika - 7 maj 2009 20:15


Tänkte göra mig fin för Maken. Smörja in fossingarna, hudvård, hårvård, ansning av ögonbryn, färgning av fransar, bikinivaxning, cellulitmassage... Moahahaha.. jag bara skojar ju *himlar med ögonen*


Nej, tar han mig inte naturell så kan det va. En norrbottning fjäskar inte! Jag menar nu inte tar på det sätt ni snuskhumrar tänker er tar *påpekar*


Nå, tänkte ta och smörja in fötterna, inte för hans skull utan för min. Det är så skönt, och för att undvika sprickor och elände, smörja och packa in i påsar. Det är äckligt själva inpackningen men skönt efteråt.

Sen hudvård... jag ska väl tvätta mig kanske. Klart slut.

ANNONS
Av Ulrika - 7 maj 2009 20:11Överlämnade åt sig själva,

tenderar saker att gå från dåligt till värre.


-Edward Murphy-Ulrika reflekterar: Som med tanke på dagens bilinbrott i vår lastbil. Den stod för sig själv på en parkering, den kunde inte övervakas alla dygnets minuter...och se vad händer...? jo, från dåligt till värre.. tackar Murphy för den passningen..

jo, några idioter slog sönder rutorna, satte in en mejsel i låset och slog till med en hammare.

Om dom då bara slog in en ruta, men dom har bankat med något verktyg så ramen är alldeles sned, så det är inte bara att sätta in en ny, jäkla idioter..

ANNONS
Av Ulrika - 7 maj 2009 16:38


Intet bättre på Makens humörsfront. Han har ringt polisen och försäkringsbolaget. Förs.bolaget ansåg att dom var så duktiga och populära, Maken ansåg motsatsen. Han sa att vi härmed inte ska ha bilen försäkrad hos dom något mer, dom sa att det är ju ett år som gäller. Inte om jag inte betalar sa Maken irriterat. Ja, är du så missnöjd så, sa hon. Ja va fan kan jag vara, jag betalar 5000 för en försäkring som kostar mig 8500 kr vid minsta skada, är inte det ett jävla ockerpris.??


Nåja, vi blir nog svartlistade av det försäkr.bolaget, tur vi har ett annat till resten av försäkringarna ;)

Det som är jobbigt för mig är att vi är så tajta jag och Maken, han berättar ALLT för mig, alltid. Det är naturligtvis något jag uppskattar, men ibland blir det för mycket båtar, fiske och motorer. Och som idag känner jag att jag har nog med min värk som är klart uttalad idag. Jag känner också ett behov att vara utvilad tills imorgon samtidigt som jag blir galen av att ta det lugnt. Det är ju så himla tradigt.


Men jag ser fram emot morgondagen. Få träffa maken och som sagt mysa under filten med deklarationen. Han ondgjorde sig över den också, nu åker liksom allt på samma bana, va fan har dom med det att göra? Myndigheterna. Vi får nämligen fyra sådana deklarationer varje år, stugans och vårt hus tre tomter. Vi får också på dom två tomter som är obebyggda. Varje år.


Jag har dock en viss nöjdhetskänsla över min röjning uppe, känner mig klar, ok viss städning återstår men jag tänkte städa som vanligt när jag är helt klar. Dammsugning räcker tycker jag. Ska kolla om det blev nåt av bilderna på min skitkamera och isåfall lägger jag ut dom sen.


Ha det gott alla därute.

Och vill passa på att tacka alla som besöker mig här, hade besöksrekord igår på hela 192 personer. Chocken fick jag, men blev glad. Tackar allra ödmjukast. Jag skulle dock kunna bli lite mer glad, tacksam och ödmjuk om jag någongång fick en kommentar av någon av er anonyma, är ju så himla nyfiken *nickar samtyckande*

Nickar samtyckande, vafan är det, klart det är samtyckande det var ju jag som skrev det. Ursäkta mitt ibland vimsiga beteende ;)

Av Ulrika - 7 maj 2009 15:29


Dagen har började rätt bra, trots att fisket ännu inte kommit igång för Maken så var han på hyfsat humör, hade kopplat in AIS´n (julklapp från undertecknad) och den funkade perfekt.

Nästa som hände var att Maken ringde och ville att jag skulle köra sisådär en sju-åtta mil för att hämta några grejer åt honom, som jag skulle ta med imorgon.


Vad säger man? Okilidokeli, sa jag och hoppade (läs sakteligt stapplade) i duschen, tvätta det embarmeligt korta håret som var skitigt av alla produkter från frisören...

Jag hann knappt ut från min renande åtgärd så ringde Maken igen, inte så jävla glad om jag säger så.. Jag fick order om att kolla upp det och det, samt numret till polisen i Sundsvall, någon hade brutit sig in i lastbilen. Maken var rasande och besviken förstås. Fisket går dåligt, eller har ju inte kommit igång ännu, fisken går ju inte efter kalendern utan vattentempen, och så detta jävelskap.

Japp, en ruta sönderslagen, glas överallt, låset uppbrutet, tackar och bockar. Fint med en ytterligare utgift, det tackar vi för.


Jag ringde försäkringsbolaget och fick veta att självrisken är 8560 kr, då räknas allt. !?! Ehh, jaha. Meddelade Maken denna förträffliga nyhet och den emottogs inte väl om jag säger så.

Vafan säger du? Inte fan kan det väl kosta 8500 spänn för en ruta!!??

Jaa, det är inte jag som tagit den här försäkringen svarade jag, och till slut regridierade Maken till sandlådan och replikerade - Får jag numret till dom jävlarna ska jag annulera den satans försäkringen!!

Då fick jag nog. Det är härligt att vara  gift, alltid, inte.


Så samtalet avslutades i vredesmod från bägge parter. Jag körde och hämtade dessa smågrejer (motordetaljer) och körde hem, då såg jag då en nyhet som gladde mig.


Älven har gått!


Jag såg ju på väg dit att båten var väck (i Kalix ställs en liten båt ut på isen på våren, sen startar ett lotteri där man får gissa när älven går dvs när båten passerat en viss punkt) men på hemvägen såg jag hur fort det gick, isflaken forsade förbi.


Kände mig nödgad att sms:a Maken denna nyhet med ett omedelbart samtal som föjld.

Vi är aldrig sura länge, turligt nog ;)

Så nu avvaktar jag hans samtal med försäkringsbolaget, så fortsättning följer..

Av Ulrika - 7 maj 2009 10:10

När du hälsar på en vän och känner för en liten smakbit

 av något, försök att titta längtansfullt i riktning

 mot skafferiet..


-Nalle Puh-

Av Ulrika - 6 maj 2009 21:04Om du accepterar mig som jag är,

slipper du bli besviken när du inser

att jag inte är den du skulle vilja att jag var.

Av Ulrika - 6 maj 2009 20:34


Nu är det kväll över mitt hem. Är trött men nöjd över att jag nu officiellt är färdig med min röjning av hela övervåningen!

Härligt. Känslan av frihet och ordning är stark, jag känner mig sugen att ta tag i nästa projekt, som är kontoret.

Fast det får vänta tills nästa vecka, vill inte spoliera helgens hotellvistelse med Maken i Umeå. Imorgon ska jag dammsuga uppe och få bort allt skräp som ligger överallt. Sen är det klart.


Har idag röjt undan från själva syrummet, synat alla linjalernas kanter, ratat dom dåliga och sparat dom hyfsade. Packat i kartonger det som ska till tippen, tänkte köra det imorgon, så att jag får bort det inifrån.

Mina tio eller vad det är säckar på och runt bron får vara, det är ju inget matigt i så jag kan nog lämna det till nästa vecka.

Skönt.

Mina skrymsler ser väl inte toppfina ut ändå, eftersom det är mycket som ska rymmas på liten yta, men jag vet nu var allt är. Det är enorm skillnad. Otroligt stor skillnad mot kaoset som härskat i åratal.


Lite spännande blir det sen när vi tömmer skräpbodan ute, där har jag ju en ouppackad kartong från flytten, har inte en susning om vad det kan vara däri. Det mesta lär ju kastas om inte allt.


Nu ska jag gå och se om jag kan hitta på nåt middagsaktigt, inte potatisburgare eller fiskpinnar. Maken har sagt NEJ, passa mig för skörbjugg hehe, men jag gör som jag vill. Jag är ju MOGEN tamejsjutton *googlar på mattips med potatisburgare eller fiskpinnar*

Av Ulrika - 6 maj 2009 12:42


Japp, har en dejt har jag. På fredag åker jag och min kompis ner till Umeå för att där träffa våra män. Ska bli så mysigt, träffas, bo på hotell, hotellfrukost, fylla i fastighetsdeklaration mm

Japp, fick föreläggande om att fylla i fastigh.dekl på fiskberedningslokalen. Vi fick ju tidigare besked att deklarera förändringar eller om det var klart, men eftersom det var under uppbyggnad så lämnade vi inga nya uppgifter. Nu fick vi en smäll på fingrarna. Vi ska lämna ändå.

Happ, då gör vi väl det då.


Det ska bli så trevligt med lite hotellvistelse, ett bra avbrott för mig i min tristess. Ska vara ett fint hotell och det är ju gott och väl det, men ffa frukosten var bra. Viktigaste målet på dagen, heter det inte så?

Nu måste jag vila ryggen i form för denna begivenhet. Har nu extra med domningar i ffa ena benet som gör mig galen. Foten funkar sämre också, och i andra benet så ilar det smärtsamt vid sämre ryggfunktion.

Tur jag är i princip klar uppe. Ska bara sortera upp lite tyger och städa bort på bänkarna. lite småpyssel bara..


Hotellet där vi ska bo.... Bara en sån sak!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se