Direktlänk till inlägg 19 maj 2009

Olikheter mellan Kvinnor och Män

Av Ulrika - 19 maj 2009 11:47


Det är skillnad på könen. Många olikheter är det och pannor stöts blodiga i heta diskussioner som ofta inte leder någonstans.


Jag kom att tänka på något som hände för många år sen. Vi var ett gäng damer som satt och pratade strunt. Som så ofta när damer kommer i samspråk så kom ämnet karlar upp på tapeten.

Självklart duggade historierna tätt om våra karlar och deras egenheter och "brister". Stämningen var fnittrig och skämtsam.


En kvinna sitter helt tyst. Inte ett ord, en min, en nick eller ett hummande. Först när ämnet började vara uttömt så ljuder hennes stämma. Och så den ljöd.


Hon kunde inte förstå hur kärringar (hon sa NI kärringar) sitter och gnäller om våra karlar hela tiden. Skilj er då! Hon menade att vi borde skämmas som satt och lämnade gnällde om såna småsaker, retade det oss skulle vi lämna honom.

Vi borde veta att vi inte nödvändigtvis måste ändra på våra partners utan att vi får anpassa oss i stället! Ni kan inte förvänta er att allt ska göras på Ert sätt. Sarkasmen dröp.


Vi satt helt paralyserade. Stumma. En stund. Då efter fem sekunder brast det:

-Vafan är det du sitter och säger? började det ljuda från alla håll och kanter. Säger du att jag inte älskar min man? osv osv


Även jag fick svårt att hålla tyst och jag lät min ljuva stämma ge svar på tal.

Jag sa att jag älskar min Make otroligt mycket och jag kan inte ens tänka tanken på ett liv utan Honom. Han är snäll och omtänksam och den Rätte för mig.

MEN det gör mig inte blind för vissa saker som retar mig.


Jag fortsatte med att om alla gjorde som hon sa, skulle ingen vara gift vidare länge. Ska man göra likadant på arbetet, alla klagar ju på sina arbeten, ska dom då säga upp sig eller hålla käft? Man kan ju trivas på sitt jobb men ändå störa sig på vissa saker. Är inte det naturligt. Säga upp sig om man klagar...

Snacka om kaos på arbetsförmedlingen ;)


Bara för att man lever ihop kan man ju inte leva två olika parallella liv utan att man kompromissar. Och varför ska då jag känna det som om det är jag som alltid kompromissar mest?

Om han t.ex ber mig parkera närmare bron så tänker jag på det när jag ska parkera nästa gång etc..

Jag upplever att jag försöker anpassa mig men det jag vill att han ska göra struntar han i. Det är ju inte värsta sakerna jag kräver heller, typ sätta skräpet i soppåsen, plocka undan kaffekoppen, hjälp med städning... Inget orättvist alls.

Skulle han göra dessa småsaker skulle mitt "tjat" minimeras, för jag upplever nonchalans när han struntar i dom. Det känns ju som att -Det skiter jag i, hon tar ju ändå bort det...

Även om det inte är så uträknat av honom, utan det går av gammal vana. Jag orkar inte tjata så det går fortare om jag gör det själv..


Det var ju det vi diskuterade, med en glimt i ögat förstås.

Sen så känns det ju ofta lättare när man fått tjata av sig lite och sett att andras karlar är i princip likadana. Det lättar lite på trycket, jag känner mig inte ensam och jag kan komma hem på bättre humör.


Jag har dock aldrig upplevt ett sådant utbrott med en sådan svada som hon kom med. Och som en blixt från en klar himmel.


Sen gick det några år och jag fick reda på att hon var skild, hennes make lämnade henne för en kvinna han haft på sidan av i fjorton år.

Det förklarade endel. Kanske hon visste om Andra kvinnan, men inte tordes göra något för att han skulle lämna henne. Jag vet ju inte. Jag bara antar.

 
ANNONS
 
Kvasthilda

Kvasthilda

19 maj 2009 16:01

Håller fullständigt med dig. Man är väl för sjutton TVÅ individer? Allt kan inte vara rosor och gröna ängar jämnt.

http://malmdamm.bloggagratis.se

 
Truddelutt

Truddelutt

19 maj 2009 18:06

Men det vore väl väldigt konstig om man INTE retade sig på något det andra gör. Tycker jag iaf.
Tror det säkert finns folk som tycker lika om allt men så vanligt kan det väl ändå inte vara.

http://truddelutt.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

19 maj 2009 20:21

Jag har sagt det förut och säger det igen:
"Män är från Mars och Kvinnor är från Venus!"

Så är det... =)

http://annabellan.blogspot.com

 
Vita Brevis

Vita Brevis

20 maj 2009 15:51

Jädrar vilken bra historia!

http://vitabrevis.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se