Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

En sak...

Av Ulrika - 17 maj 2009 21:07


En kompis ringde nyss och berättade att hon fått avliva en av sina katter idag. Han var 14-15 år gammal och fick urinsten. Igen. Hon var in med honom i torsdags och han behandlades för urinsten. Han fick komma hem och var pigg som vanligt. Idag slutade han kissa igen. Efter röntgen som togs idag hade han flera stenar igen, varav en täppte till urinröret helt.

Det är operabelt men det ges inga garantier och oddsen är dåliga. Vad göra? Jo, låta katten somna in värdigt. Och det fick han.

Min kompis som kom hem från New York i tisdags fick lägga ut över 14.000 kr på sin katt. Och det är välspenderade pengar. Trots allt.


Tråkigt, särskilt sen hon fick avliva en annan katt förra sommaren, båda hennes var hittekatter som hon adopterat. Honan som hon avlivade i somras hade cancer, och hon blev svårt sjuk, så när hon började lida fick hon somna in.

Kompisen som jobbar ideelt på Malmö Katthem adopterade en katt i januari, och nu får den fylla hennes tomrum en smula. Tur att hon har henne iaf.

Mina tankar är hos dig F *kramar om*


Mina tankar går också i försäkringsriktningen. Kan vara en billig försäkring om något går fel i framtiden. Inte som vår jäkla lastbilsförsäkring som inte ger nåt, bara utgifter..

Så jag får forska i märkningsnummer och sådant och kolla priser lite, jag vet ju att jag vad som än händer så gör jag det rätta för våra katter den dagen det behövs.

Homer smaskar ju nu specialfoder mot urinsten, dyrt men gott tycker han. Ja, han är inte så insatt i hur mycket det kostar om jag ska vara ärlig, men gott tycker han att det är ;)

Och det är ju det viktigaste.


Vi har matat en vildkatt hos oss ett tag. Jag vet att man inte ska det men det är svårt när man är djurvän, att se den vandra här tovig och eländig i -32 grader... Sen händer det ju att andra katter, huskatter, också kommer förbi och käkar. Dyrt har det blivit. Vi vet dessutom att om man matar katter kan man bli dömd som ansvarig för katten, men vad gör man med hela kullar med vildkatter som ingen ansvarar för?

Helst skulle jag avliva alla vildkatter, för deras skull.

Nu kommer ingen katt hit och äter mer, förmodligen har den dött. Så nu har vi inte mat ute längre och det är tomt därute. Den katten ställde sig på bron och vrålade när skålen var tom ;) men den var så skygg så vi såg den bara på håll..


Nu är det färdigpratat katt för ikväll. Tänkte strunta i kvällsmaten för jag är inte hungrig, men har börjat tänka om. En liten bit paj kan ju vara gott, och sen har jag mat i flera dar...

Så jag ska gå ut i köket och känna om matlagningsnerven lockar, eller om det blir te och någon rostad macka..


Spännande ska det bli,

att se vad jag bestämmer mig för ;)

 
ANNONS
 
Anna

Anna

18 maj 2009 09:06

Har occkså haft en katt som fick avlivas pga urinsten. Opererades, men det hjälpte inte. Man ska tydligen inte ge dem så mycket torrfoder. Eller åtminstone då se till så att de dricker mycket.

http://annabellan.blogspot.com

 
Truddelutt

Truddelutt

18 maj 2009 12:32

usch, hemskt!
Har åkt in några gånger med min katt för urinsten. Hittills har det gått att spola rent men sist (vilket är för drygt 3 år sedan, peppar peppar...) så blev det några färder till veterinären (och smärtmedicin till stackarn) innan han blev bra. Fick råd om våt påsmat till honom. Jättdyrt men vad gör man inte för sin lilla katt? Nu får han bara torrfoder (av samma märke som påsmaten) någongång ibland.
Hoppas verkligen att vi inte behöver åka in för urinsten flera gånger!
vill inte ens tänka tanken om att måsta avliva honom. :(

http://truddelutt.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ulrika

18 maj 2009 12:41

Jag har torrfoder från veterinären, svindyrt men väl värt pengarna ändå. Homer blev sjuk förra sommaren och jag vill inte upplev det igen.
Vi ger bägge katterna blötmat i påse, har alltid gjort och kommer alltid att göra. Prakiskt och mindre äckligt än burkmat.

Torrfodret finns i flera olika sorter. Först hade vi en sort som löste upp urinsten. Efter det så har vi en sort som garanterar att den inte uppkommer igen. Det är det värt tycker jag.

 
Ingen bild

Truddelutt

18 maj 2009 19:39

Mm, min påsmat är Royal Canins Urinary som bara finns hos vetrinären. Ska väl oxå hindra urinsten. Hoppas jag... Kostar 120 kr för 10 st så vore väl skam annars!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se