Alla inlägg under april 2009

Av Ulrika - 21 april 2009 13:25


Nu har jag varit och shoppat igen. Nu tror ni säkert att jag handlat några designerplagg eller några hippa möbler, men se icke.

Har införskaffat en packe stroppar till fiskbingarna *ooooh*

sen köpte vi tio karbinhakar *oooh igen*

Vi avslutade inköpen med en st verktygstråg som jag ska ha till städrejorna, lätt att bära med sig.


Ni blev chockade va? Glamour på värsta toknivå.

Fast vi lämnade in den nyare laptopen för den har blivit biosdement.

Ja, vi har diagnostiserat den själva (läs Maken) att biosminnet är kört, men ännu har vi inte hört domen. Vi har nämligen tänkt sälja den, bör få pengar så det går jämt upp med en lillpc typ 10"-are som jag vill ha *drömmer*


Jag har en egen laptop, en lite äldre, med XP inget jäkla Vistaskit. Mina stygnsättningsprogram funkar dåligt med Vista och därför kunde jag inte gradera upp mig till den här nyare.

Dock så funkar det bra som det är nu. Däremot funkar programmet dåligt med brandväggen vilket gör att jag struntar i internet på den datorn.

Men, samtidigt är det bra att kunna komma ut på nätet för en massa andra sömnadsanledningar och det kan jag ju då göra på minin *förnuftsresonerar med viljan*


Samt en sak. Många pratar om bärbara datorer med 17" skärm. Jo, tjena. Är den bärbar annat än i hemmet egentligen? Inte för mig iaf, och jag vill ha en som är enkel att bära med mig, att stoppa i handväskan som jag nästan aldrig använder. Men jag skulle kunna ha den i den väskan *förnuftig*


Så, det lutar åt en mini. Starkt. Och pengar får vi ju så småningom för den större. Känns kul. Behöver nåt kul.


Verkar jag prylfixerad? Jo, lite kanske. Men vi har faktiskt inte mycket som inte används flitigt. Jo, kanske Nintendo Wii-et. Jag spelar ett sorts tv-spel, Zelda, inget annat trots flera försök. Nu är det dessvärre så att ju mer avancerade tv-spelen blir desto mer korkad blir jag.

Jag har väl helt enkelt inte drivet att tjafsa med för svåra spel, jag älskar Zelda men inte om jag inte kommer framåt, gillar gåtor och att fundera ut problem.


Jag spelar mest på stugan, dom äldre i Gameboyformat, kul och bra aktivitet därute.

Men iövrigt är jag inte intresserad, ej heller av dataspel, fattar ingenting och orkar inte lära mig.


Fridens!

;)

ANNONS
Av Ulrika - 20 april 2009 19:05


Ack så vackert den står där, träsitsen till toan. Det backelitiska åbäket är borta för gott. Tjilligt åt den.

Nu är det äkta trä mot rumpan som gäller.


Tjusigt rödbrun är den, står sig snyggt mot vårt iövrigt vita eller gulblekta skitmöbler. Vår trasiga tvättställsskåp med sina gulvita plastlister, och den fina tejpen som tejpar fast själva listen i dörrarna är så vackert.

Sen så är det ju härligt när tumlaren virvlar upp damm och avger damm i stora mått, så fint när det fastnar på dörrar eller rinner ner för väggar *torkar glädjetårar*

ANNONS
Av Ulrika - 20 april 2009 16:25


Har idag fått recept utskrivna. Tack doktorn för Papaverinet! Nu kan gallan gnälla bäst den vill, hehe. Tji fick den.


Så jag shoppade mediciner idag till ett högt värde, tack högkostnadsskyddet!


Vi har det ganska bra när det gäller sådant som mediciner, tänk om man inte hade råd, eller bara kunde köpa när man hade pengar, som i USA. Vojnevojne.

Mina dyraste piller kostar 1400 kr burken, tänk va? Ett litet piller kostar så mycket, jag vet att det är många många mediciner som är otroligt mycket dyrare men är ändå lite förundrad..


Nu har jag skrivit ett mail för mitt tygpaket fastnade i tullen, jäklarns också. Fast även om man åker på tull så är det otroligt mycket billigare än här i Sverige.

Samma tyger med en tredjedel eller en fjärdedel så dyrt. För dom tyger jag vill ha.

Kul att kunna välja och vraka, annars köper man bara exakt vad man behöver av exakt det tyg man vill ha. Inga spontanköp här inte.


Förutom på lördag, varning för spontanköp. Då har vi quiltträff och då kommer det lite tygaffärer dit och då blir man ju sugen när man kan klämma och smeka tygerna lite ;)


Men nog om det. Idag har jag börjat så smått med lite röjning i syrummet, att det ska va så himla tungt att börja röra i röran. Sen när man kommit igång så känns det roligare, då ser man en tillstymmelse till lite reda *längtar*

Ännu syns inget sådant som ens liknar reda.. men snart så.


Japp, så blir det!

Fridens!

;)

Av Ulrika - 20 april 2009 10:51


Häromdagen hade jag huvudet fullt av smarta lösningar, ideer, uppslag och anekdoter.

Var är dom nu? Ingen aning, men jag vet då var dom inte är. Hos mig.

Nå, vad göra.. lägga ut ett klipp kanske?

Varför inte?

Såg ett klipp som andades fulländning, minne, snabbhet, koordination, mycket erfarenhet och ren idioti.


Kunde handla om mig själv rent ut. Framför allt det sista.

Kanske bara det sista egentigen.

Hur snabb är jag? Tja, jag sprang en gång minns jag, sista gången jag sprang var 2006, för att hinna ifatt pendeln som en hygglig själ stoppade så vi kunde hinna med (hatar dig!)*morrar*


Jag och Maken kom sakta lunkande i fast förvissning om att vi hinner fram så småningom (lantisarna ni vet), Stockholmarna rusade som yra höns fast med ett speciellt mål.

Där kom vi vandrande helt ovetande om att vi var sena, ifall vi var det tar vi nästa, vi är ju på semester...

Då ser vi en tokspringande kille hoppa in i tåget, sträcker ut armen för att hejda dörren och så vinkar han åt oss.


Stackars satar tänkte vi nu, och började lunka. Vi kände oss ju tvungna. Fram kom vi, helt slut i kropp och själ, illröd i ansiktet och häftigt flämtande. Killen var anfådd han också men vi var ju tvungna att låtsas vara minimalt trötta.

Jag hade innan det inte sprungit på säkert tio år.

I min ungdom var jag vältränad, sprang och sportade, efter det att jag blev sjuk så gick jag, sen tränade jag i varmbassäng och sen slutade jag med det. Ni märkte punkten nyss va? som jag slutade förra meningen med? Ja, just den. Den avslutade min träning också.


Så på självaste bröllopsresan fick jag lov att springa.. Bara en sån sak!


Nå, i självaste bloggtorkan kom jag av mig. Klippet då?

Här är det.

Tänk er hur många gånger han måste krypa längs golvet, leta, svära och domdera för att bli så här bra? *häpnar*

Verkar vara nåt för mig? Tålamod är mitt andra namn...


Av Ulrika - 19 april 2009 16:06


Idag har jag faktiskt gjort något. Jo, det är sant. Jag lovar.

Jag har broderat till Makens fiskejacka. Det blev jättesnyggt. Lite pillerjobb eftersom själva kontureringen var skitdålig, men slutresultatet blev jättebra.


Under tiden sydde jag på mina tallriksunderlägg. Bara en sån sak. Två maskiner gick för fullt.

I onsdags var jag ju lite av en duracellare. Först hela dagen på kurs, och sen kurs på kvällen. Och jag kände mig hyfsat pigg i skallen och kroppen hela dan, även kvällen.

Det kom efteråt.

Torsdag och fredag blev tunga. Fysiskt ffa. Som att traska omkring med en tung blöt filt om axlarna.


Nå, nu är jag på G.

Gjort en sak idag och vem vet, kanske jag fortsätter imorgon, det är ett hett tips. Eller ett jäkligt svagt tips kanske.

Morgondagen får visa resultatet.


Nu ska jag ta kisselikisselikissekatterna upp och vila. Då är det godisutdelning i sängen och sen tar dom kvällssiesta. Allis har faktiskt varit vaken en stund idag, katter är inte så himla aktiva inomhus.

Somrarna så är det full rulle i tre månader, korta sovstunder mestadels utomhus.. När vi åker hem sover dom i flera dygn..


Varför blev jag inte katt? En katt hos oss alltså, inte hos några elaka människor utan till snälla.

Nästa liv kanske?

Man kan ju alltid hoppas.


Fridens!

;)

Av Ulrika - 19 april 2009 11:14


Förra veckan köpte vi ny toasits. Den gamla var murken och rutten. Ja, kanske inte murken men den såg hemsk ut, den var av trä.


Nu är det så att vi till hösten tänkte fixa till lite i vårt badrum, vi har skjutit upp utbyggnationen så vi satsar på liten förändring i stället.

Vi tänkte då köpa nytt tvättställ och skåp. Det som nu finns är tejpat och gulnat och vissa saker direkt trasiga.

Men med detta i åtanke så tänkte vi bara köpa en billig sits.


Vi drog till Coop Bygg. Dom hade massor av sitsar. Vi var rörande eniga om att vi hade en Ifö stol och tittade på sådana sitsar.

Vi tar en plast sa jag. Tyvärr är dom ju lägre men det kan inte hjälpas.

Butikskillen visade på vad dom hade, dom hade ju dessa bakelitsitsar också, passar både Gustavsberg och Ifö,lite kallare att sitta på men nu på extrapris, vissa var rea och dom låg vid kassan.


Mja, sa jag tveksamt, jag tror vi tar en plast, men då är den ju låg... mumlade jag, men tog en plast och vandrade mot kassan.

Där låg dom andra lite högre sitsarna.

-Men vi tar en sån sa vi samtidigt, då blir den ju högre också, och så himla kall kan den ju inte va.


En vecka senare........

- Make, nu får du fara och köpa en ny sits. En i trä eller en plast, raus.. jag börjar ju för fan få pinkeriproblem av denna kalla sits. Det är ju värre än på stugan, frigoliten är ju fan varm om man jämför.. väste jag irriterat.


Så, köpa billig sits var för oss köpa dyrt. Jag har ju problem med mina diskbråck, dom två nedersta påverkar blåsan, så jag måste äta medicin för att inte pinka ner mig. Och detta  problem som jag har, att inte kunna tömma blåsan helt gör mig ju känslig för bakterier med UVI-er som följd. Men med hjälp av ett piller om dagen så är jag helt kontinent, måste krysta när jag pinkar och men får inte UVI. Skitschysst byte va?


Men denna sits var för hemsk. Vi tänkte vänta med att köpa en ny träsits tills vi köpt toaskåpen, färgmatchning alltså, men antingen får vi matcha skåpen efter sitsen eller så bita i det sura äpplet och förlora en femhundring.

Inga alternativ är ju ogenomförbara, så det är bara tuta och köra.


Det ni. Har jag gjort idag. Duschat och konstaterat att sitsjäkeln ska bort. Idag!

;)

Av Ulrika - 18 april 2009 19:23


Känner av magen.

Inte för att det är svårt, behöver ju bara snegla neråt så ser jag det fanstyget.

Nej, jag menar gallan. Vi åt pizza ikväll, säkert ett halvår sen sist. Maken och polaren T åkte och hämtade. Åt en halv. Den var god. Nu jag känna liten känsla i magen. Har jag fixat Papaverin? Nej, inte precis, ska ju ringa måndag och begära diverse medikamenter..


Hoppas jag klarar mig.

Har varit ute på en liten runda, till bron och tillbaka. Det var skönt att komma ut i friska luften. Med bron menar jag farstubron alltså, ingen söt liten dikesbro, eller älvbro utan strax utanför ytterdörren.


I övrigt har väl inte denna dag gått till historien som stordådens tid, för mig iaf. Säkert har ni andra uträttat stordåd i trädgårdar och täppor, inne och ute... Här har vi ju inga trädgårdar synliga ännu, och idag har det inte tinat ett skit.

Nollgradigt, soligt och kuling.

Schysst våren, den tackar vi för. Inte!

Av Ulrika - 18 april 2009 16:32


Hamnade till slut vid en hög papper i mitt syrum, trots uttagen semester (kanske bara tar en halvdag), och som jag tänkte sortera.

Resultatet blev en något mindre hög, det självklart skräpiga kastat men det övriga orört. Dock ej oläst. Hittade ett maskinskrivet papper med föjande text, ni har säkert hört eller läst det förut i samma eller något annorlunda ordaslydelse.


Är ni med?


- Stackars man, sade läkaren till den ovanligt foglige patienten. Kan ni ge mig någon anledning till att fått besvärligt med att hålla isär begreppen?


- Jodå, svarade patienten, jag gjorde bekantskap med en änka som hade en vuxen dotter. Jag gifte mig med modern och någon tid därefter gifte min far sig med min styvdotter och därmed blev min hustru och jag själv svärföräldrar till min far. Min dotter blev samtidigt min mor.


- En tid därefter fick min styvmor, alltså min hustrus dotter en son och den pojken var naturligtvis min bror, eftersom han var min pappas son. Men han var också son till min hustrus dotter och alltså hennes dotterson, varför jag blev morfar till min bror.


- Så fick min hustru en pojke och denne blev min fars svåger. Min sons styvsyster och också hans farmor ty han är hennes styvsons barn. Min far är mitt barns svåger eftersom hans syster är min fars hustru. Jag är således bror till min egen sn och han är mormors barn. Jag är min mors svåger och min hustru är min farmors mor - ja t.o.m min farmors mormor. Mitt barn är min farmors nevö och jag är farfar till mig själv. Jag är bror med min far och samtidigt både far och son till honom. Min hustru är min mormor, mo, svägerska, svärdotter. Jag är far och son till mig själv.


- Tack, sade läkaren. Då förstår jag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se