Alla inlägg under april 2009

Av Ulrika - 22 april 2009 19:45


Man kunde ju tro att bloggagratis har skickat mitt inlägg som dom stulit från mig men så har icke skett.

Alla fyndiga betraktelser har jag glömt men jag minns att jag förundrades över min otroliga listighet.

Jag tänker på att det finns olika intelligenser, ni har säkert hört om streetsmarta? Jag tänker mig mer som minipicismart. Jag är en jäkel på att knäbloggsurfa.

Redan efter en kort stund av surfande och bloggande med nya datorn så insåg jag hur smart jag är. Otroligt smart. Det är nämligen så att jag ofta skriver fel pga tangenternas placering, eller brist på rätt placering. Att skriva en stor bokstav är lurigt med högern, där den knappen finns på andra tbordet där är nu helt plötsligt pgup. Hips vips hoppar markören upp till raden ovanför. Och eftersom jag är så rasande snabb hinner jag långt innan jag upptäcker problemet. Men det otroligt smarta är ju att jag fattar felet jag gör direkt. Och trots att samma fel sker en kort stund efteråt så uppfattar jag direkt samma fel. Det tycker jag är rätt listigt.


Samma exakta uppfattningsförmåga har jag när det gäller temuggarna. Direkt jag öppnar skafferiet så kommer jag ju på att dom står i ett annat skåp. Börjar jag rota? Nej. Frågar jag Maken? Nix. Svär jag? Japp, men jag muttrar ganska tyst när jag lommar iväg till rätt skåp..

Sensmoralen lyder, byt ej skåp på muggarna om du inte är så listig att du kan inse fakta inom tre månader! *räknar på fingrarna* Jag har två veckor kvar! Och det är inte ofta jag går fel numera.

Det tar sig!

Säkert går det lika bra med nya datorn *självsäkert*


Fridens!

;)

ANNONS
Av Ulrika - 22 april 2009 19:27


Vilken dag det har varit. Fick dessutom paketet som hade fastnat i tullen. Jag säger fastnat fast det ska vara så, men eftersom det sällan fastnar där så räknar man med att slippa tullavgifterna. Nå, paketet kom och tygerna är fantastiskt fina. Som vanligt alltså.


Datorn är jag ju jättenöjd med också, den andra blir vi nog av med utan större problem, en relativt ny och med garanti kvar.. Sen har jag sålt min mobil också, Maken hade en intressent på sin. Vi har redan sett ut deras efterföljare, Nokior troligtvis, för en spottstyver, fin taltid, vikihoptelefoner som inte ringer själv eller stänger av sig själv.


Inget fänsipänsi alls. Kanske det  var en kamera, finns ens någon utan? men det är också allt. Vi vill ha ringtelefoner, Nokia har bästa täckningen även  till sjöss och hyfsad batterikapacitet. Inga program som stjäl ström utan rakt av att ringa med.

Dessutom har jag ju nu min lilla raring till dator som jag kan göra resten på.


Sen kom vår nya mediaspelare idag. Verkar bra, ser exakt ut som den förra med exakt lika fjärrkontroll.

Vi låter ju som värsta lottvinnarna, men jag kan försäkra att ingen lott med större vinstvärde än 75 kr har skrapats i vårt hem. Men nu är det färdighandlat. Nu får det vara nog helt enkelt.

Nu pratar vi om billiga telefoner, vi får dubbelt så mycket för dom vi sålde, och då kan vi ju lägga mellanskillnaden till mediaspelaren, det räcker faktiskt  *konstaterar fakta*

Konstigt, men tekniken blir billigare och billigare. Inte mycket går ju i den riktningen *passar på att njuta*


Förresten, sökte på youtube ang Susan Doyle hon som sjöng i brittiska talangjakten, men alla klipp var bäddainfunktionen stängd på begäran. Säkert av henne själv, har hört någonstans att över 60 miljoner sett klippen där, men jag hittade ingen att lägga här. Intresserade för gå dit och söka själv. Väl värt ett besök..


ANNONS
Av Ulrika - 22 april 2009 16:24


Var är nu min månadsstatistik igen? Den har stått stilla i en vecka snart. Och var är mitt inlägg som jag skrev tidigare? Jag skrev ju och berättade hur smart jag varit, vet ni vilket jag menar?


Isåfall maila det till mig snarast!

Hälsning dock ej för vänlig

Ulrika

Av Ulrika - 22 april 2009 12:56


Tja, så var man gång. Liten är den och himla knepigt med pekskärmen men det tar sig nog. Vissa knappar sitter dock inte där dom ska, utan är flyttade lite hipp som happ. Tur att jag är så himla smart som snabb lär mig nya saker. Köksskåpen som vi ändrade om för månader sen, ja, det händer att jag ännu går till fel skåp. Vanans makt är stor. Och ännu större makt har ju idiotin. Jag närmar mig dummerjönsstatus snabbt. Bara det jag skrivit hittills har jag fått vimsa flera gånger.

Det som är olikt är stor bokstav med höger, där ligger nu och hör och häpna pgup knappen, så vips har man hoppat upp i den redan färdigskrivna raden ovanför.


Men som sagt, så listig som jag är har jag snart lärt om mig *inser*'

Nu hände det igen, ny mening stor bokstav innebär pgup. Nå själva skrivningen går utmärkt, alldeles lagom tangentbord, även för en långfingrad som jag.


Nu har dom varit och bytt snöre, tog fem minuter att  byta och två månader att få själva snöret till vår fläck på kartan. Suck. Nå, nu är det ju gjort och jag får väl lomma upp och hälla tillbaka mina tygbitar och allt tjafs jag slängde ner i påsarna.. eller vänta, kan jag inte göra det imorgon? joo, det tror jag nog *nöjd och belåten*


Jag tror jag kör en bloggrunda i väntan på Godot hehehe 
Av Ulrika - 22 april 2009 11:32


..dator till slut. Lycka!

Nu sitter Maken och ska installera och greja så att jag sen kan pillra och greja.


Däremot struntar vi nu i abonnemang. Vi kanske tar och använder telefonen som modem, vi får se.

Nu först ska det surfas med hjälp av vårt eget LAN.


Just nu känner jag mig RIK, fast det kanske är tvärtom *tar på skygglapparna*


Har dessutom hunnit med på morgonen att röja undan i syrummet, dom kommer från sportaffären och ska laga Makens roddmaskin. Den har varit flitigt använd, roddmaskinen men hade problem med snöret, det nötte nånstans så det gick av. Nu får vi ett nytt, bättre och mer hållbart. Klart det är mer hållbart när det är bättre, vad jag överbeskriver *kliar mig i skallen*


Men syrummet tillika sportanläggningen (lite väl överambitiöst kanske) är ju helt i kaos, eftersom någon (läs jag) inte städat på länge. Men jag körde snabbmetoden, allt tjafs som låg framme åkte i en påse och vips var det välstädat, eller någorlunda.


Så vem vet, nästa inlägg kommer nog från min lille vän, få se om det märks någon skillnad ;)


Tjillevippen

Av Ulrika - 22 april 2009 10:04


Hade besöksrekord igår. Hur kommer det sig? Jag menar hos mig.. Jag är i sanning förundrad. Och jättejätteglad. Tack alla ni som kommer hit och hälsar på.

Jag är på tacksamt humör idag. Det är så ibland, jag känner mig hyfsat pigg, har lite energi iaf, och så besöksrekord på det *torkar tåren i ögat*


Nog om det. Nu återgår vi till mig *flinar*

Jag är alldeles konfys gällande denna jäkla minipc. Vilken djungel. Finfina erbjudande som innebär 8500 kr efter 18 mån.. jo, tjena. Tack, men nej tack.

8,9 " eller 10". Jag vill ju helst ha en 10"-are förstås, men inte till vilket pris som helst.

Internetbutikerna är fulla av datorer, fast med skilda priser, lagerstatus, information.

Nu tänker vi lokalt. På Expert hade dom tre (jo, tre, vi är nästan i obygden) och dom hade bästa utbudet. En vit som jag direkt sågade för den får ju fläckar direkt, smutsiga fingrar ni vet.

Sen två svarta, en större och en mindre. Vi ska dit nu igen för att kolla. Vi skiter i abonnemanget. Det behövs ju inte nu, vi tar en dator och skiter i donglar och inbyggda 3G, orkar inte mer.


Innan jag fattar allt är dom helt omoderna *inser fakta*


Maken åker ju om två dar. Fatta. Två dar, och då blir det längsta tiden vi är ifrån varandra. Jag lär slarva kopiöst vad gäller maten, säkert kommer det en gotta över mina läppar och som lägger sig kring tredje bildäcket kring midjan.

Men attans vad energisk..*host* ..jag kommer vara. Jag känner det. Jag ska börja... med... att röja.. eller planera röjning kanske.

Gäller att inte gå ut för hårt.

Eller så går jag ut hårt och bara ökar.

Håller det öppet.

Gäller att inte stänga några dörrar.

Mmm, så får det bli!


Tjillevippen

Av Ulrika - 21 april 2009 19:57


...minidator. Vi har varit och beundrat de små liven men ännu inte tagit steget. Måste ju kolla själva surfkostnaderna också, lägga ihop allt och sen dra ifrån för att till slut komma fram till nästan inget.


Vi tänkte nästan iväg en sväng imorgon för att kolla läget i grannstaden, där är urvalet större och bättre chans till ett bra köp.


Vi lämnade ju in datorn idag. Tack för det, den skickas nu till Tyskland och raus bitte, den är tillbaka om en sisådär tre veckor. Det tackar vi för.


Ikväll åt vi på kina, biff med bambuskott och friterad kyckling utan glas. Mumsigt och satte sig lika mumsigt kring midjan men där sitter ju redan så mycket att det blir svårt att urskilja denna middagen ;)


Maken var och kollade läget vad gäller friskintyg för sjöbefäl, och han var fit for fight, halvdöv och halvblind dock tillräckligt för att få manövrera båten. Nej, skämt åsido så blev han godkänd.

Inget har jag fått gjort idag, förutom ränna på stan och uträtta inget. Däremot kom böckerna jag beställt från adlibris. Lycka säger jag bara..


Nu är det dags för Äntligen Hemma. Är dödligt trött på Timell men gillar all inredningsgrejs man får se och drömma om..


Tjillevippen!

Av Ulrika - 21 april 2009 14:10


ok, finns många saker  som irriterar mig. Men ett fenomen som ofta inträffar när man kör på större vägar och som irriterar omåttligt är..
Varför kör alla så jäkla söligt när det är enfiligt men drar på sen när det blir tvåfiligt? Ibland omöjligt att köra om, dom kör 80 på enfiligt men 120 när det blir två filer. Fattar inte ett smack.

Är det så att ni blir orolig att bilen ska ta i mitträcket? Eller att ni har så bred bil att ni knappt ryms och måste köra lussakta för att hinna väja?


Detta irriterar mig. Rejält. Och idag hände detta, vi fick köra som tokar när vi körde om och pang så blev farten densamma som innan. 80. Då var den saten som körde först lika långsam han som den han tidigare irriterat sig på och kört om..


Någon som fattar? Någon som brukar vara därframme och sänka farten för alla och som sen ökar..? Önskar jag förstod detta mystiska fenomen, för det gnager i mig.


;)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se