Alla inlägg under april 2009

Av Ulrika - 13 april 2009 15:29


Skulle bara kolla besöksstatistiken, såg då till min förvåning att jag har inte förändrat månadsstatistiken senaste dagarna, trots fler besökare än dagarna innan.

Hur märkligt är det. Har sett att andra haft noll i månadsstatistik men massor av besökare den aktuella dagen. Samt att jag kollat referenserna och ser folk som inte ser ut att ha varit förr.. *undrar*


Hörrö bloggagratisbossen, va haru tänkt göra för det härå?

Hm, lite knepigt, ännu knepigare är det ju när man har upptäckt detta fenomen måste dit och klicka fram statistiken hela tiden, som ett tvångsfenomen. Bara för att se om det har ökat eller om problemet kvarstår?

Dagens besökare ökar men inte månadens. Har aldrig hänt förut.


Jag vet det här med unika besökare. Men har då ALLA besökare jag har haft senaste två dagarna varit exakt dom som var dagen innan? Hm, får klura på detta.


Och hur är det med dom som haft noll denna månad, men åttio denna dag, hur funkar sånt?


Känns ungefär som vardagsekonomin. Hur går det ihop?

Samma mysterium månad efter månad, förutom att detta med bloggagratisstatistiken är absolut nytt för senaste dagarna.

Annars exakt som vardagsekonomin, förutom det jag nämde nyss alltså.


Undrar just hur det är för andra bloggagratisbloggarstatistikar? *pustar ut*


Fridens!

;)

Av Ulrika - 13 april 2009 13:59


...vad en sådan som jag häruppe i norr gör just nu kan jag tillägga att jag yr av vårkänslor skulle hämta en matta som torkade i badrummet för att hänga utomhus, vandrade rakt in i toahandtaget.

Jäklar i gatan va ont det gjorde *morrar, gläfser och skrattar*


Vi har en kvarleva efter förra ägaren ett armstöd som fälls ut från väggen för att underlätta uppresning från toan, som av oss används som torkställning av tunga mattor.


Jag kom in alldeles solförmörkad och vimsig av att äntligen få se en kvadratmeter av vår asfalt som töat fram. Då vandrar jag famlande in och stapplar rakt in i det satans armstödet.

Inte första gången heller.

Är tydligen blond på fler än hårsättet, fast nu är jag ju mörktmörkbrunrödnästansvart och därför kunde man ju tro att jag hade lärt mig..

Men alltså icke..


Bara en rapport härifrån verkligheten där jag bor. I många plusgrader och snösmältande hustak, snart är det så att man ser två kvadratmeter av asfalten. Den asfalt vi la förra hösten inför fisket och som nu sju månader senare ska betala för. Shit, trodde/hoppades dom glömt oss ;)


Sol ute sol inne, sol i hjärta sol i sinne. Och blåmärke på låret som det heter.


;)

Av Ulrika - 13 april 2009 12:08


Jag actualiserar hårfrågan igen. Har följt den på Mockapockas gamla blogg och nu när hon har flyttat hit till sin nya och tjusiga sida, och ännu inte tagit upp hårfrågan blir jag nervös.


Betyder denna flytt att hon helt enkelt fortsätter vara långhårig?


Jag har själv långt hår, för långt egentligen, men har liksom skyddats av "samma frisyr år ut och år in" principen, och jag är lite ambivalent i klippfrågan.


Vill jag? ja. Vill jag inte? eeh mja njae nej.


Om jag klipper mig och inte trivs så ångrar jag mig. Men tänk om jag går här och vimsar som en halvblind höna och inte törs klippa mig och det kanske var superbra för mig.. då har jag ju missat chansen till nytt fräscht utseende.

Och kanske ett par år bort från gammelgummeutseendet jag har för närvarande..


Hm, verkar som om jag får bestämma mig själv alltså. Ensam är stark. Ensam är inte flera. Ensam är ensam. Ojoj, våndan är stor.


Just nu har jag håret i en trött och slak knut, inte ens pigg och fräsch tofs som Mofs har. Ja ibland har jag det, när jag är nytvättad och har satt upp det mitt på skallen i en lilla My-tofs.


Ibland blir jag så trött på att vara jag. Ambivalen OCH velig *gäsp*


Nu kan jag iofs inte gå till en frisör. Jag har ju nämligen färgat håret själv. I vad jag trodde var en käck mörkbrunrödfärg, som jag provade för några år sen med jättefint resultat.

Nu visade det sig tyvärr att detta som jag köpte var Mahogny och det blev för mörkt för rött och helt fel. Jag som är rödlätt i mig själv med ljusa "drag" och fransar och bryn, ser lite slinkig ut, och då menar jag på det otäcka och otrevligt slinkiga sättet.

Som om jag gått för länge på samma gamla gata, och eg borde tas in på ett äldreboende.


Jag ser inte så fräsch ut, lite hipp så där, njae, mer som en desperat medelålders kvinna som försöker se yngre ut än vad hon är... den typen desperation *suckar*


Och det goda nyheterna var? nej, i detta fall finns inga. Färgen sitter som berget, inte som när jag permanentfärgade mitt hår hos frisören efter konstens alla regler - då var färgen borta efter en vecka *dubbelsuck*


Tiden läker alla sår. Och kanske bleker färger också? *optimistisk*


;)

Av Ulrika - 13 april 2009 11:07


Jo ni som inte förstår vad jag skrev tidigare så löd det inlägget som följer *måste kolla i annat fönster*


Jo.


No jär hä väl ända dags att stiiig opp? Et legg jä väl än å schlöö ine sänga?

Nog är det väl ändå dags att stiga upp? inte ligger ni väl ännu och slöar i sängen?



Nä, I hav teinkt jera na nötta ida. It veit I män kansche I gåo opp opa övvervånninga å röj nalta ine rommä meit, we fo wäl si.

Nej, idag har jag tänkt göra lite nytta. Jag vet inte men kanske gå upp på övervåningen och röja lite i mitt rum, vi får väl se.


Män I hav ända gnogge in na ole opa köksbänka nu om mora.

Men jag har ändå smort in oljan på köksbänkarna nu i morse.



Dä jä.

Det ni.

Hä troedd jä et va?

Det trodde ni inte va?



Så skrev jag tidigare. Så låter inte jag direkt för jag pratar "statsfint" eller "Pitefint" som det kallas.


Skulle vara kul att höra hur ni låter på era dialekter, snälla skriv en rad om hur ni låter, en rad bara som kommentar.


Eller ännu hellre ett helt inlägg i era bloggar *darrar av förväntan*


Velkömmen sko jä våra

Välkomna ska ni vara..


Av Ulrika - 13 april 2009 09:25


Beskrev just hos Mofs, hur jag efter ett antal glas vin, hög bra musik och många skratt på tu man hand med Maken för några år sen hade jättetrevligt.

Jag blev på jättebra humör och vi kom på att vi skulle spela MarioKart. Jag hade ätit en enorm räkmacka, med löjrom bl.a och var mätt men glad.


Vad hände?

Jo, precis. Jag har aldrig mått dåligt när jag druckit, blivit trött och för full ( i min ungdom), ja, men aldrig illamående, och aldrig bakis.

Denna gång körde jag bägge.

Körde Kart som värsta racern. Spydde på min kontroll så Maken fick torka upp det och hjälpa mig upp till sängen.

Jag blev helt enkelt åksjuk!!


Och bakis blev jag, för första gången. Stackars Maken som är så kräsen, men detta klarade han av, för han var ju tvungen *inser*

Och han påminner mig ibland med ett försmädligt flin..


Nu är jag lugnet själv. Dricker mig nästan aldrig berusad, ett glas vin då och då, men inget mer, blir i regel så trött att jag bara vill slappa i soffan.

Jättepräktigt? Nja, jag äter ju mycket värkmedicin och det är inte värt det att behöva avstå från dom och få mer ont bara för lite sprit.

Så jag har blivit gammelgumma.


Men det trivs jag med. Så det så!


Tjillevippen!

Av Ulrika - 13 april 2009 09:08


No jär hä väl ända dags att stiiig opp? Et legg jä väl än å schlöö ine sänga?


Nä, I hav teinkt jera na nötta ida. It veit I män kansche I gåo opp opa övvervånninga å röj nalta ine rommä meit, we fo wäl si.


Män I hav ända gnogge in na ole opa köksbänka nu om mora.


Dä jä.


Hä troedd jä et va?



Av Ulrika - 13 april 2009 02:57


*Guten nacht möglichweisen guten morgen

Tänkte bara meddela alla intresserade. Jag är vaken. Hur himla svårt det är att somna om ibland. En kisspaus och sen pigg. Eller pigg och pigg, inte sömnig iaf.


Maken kommer ju hem ikväll så då lär jag väl vara lagomt pömsig när jag ska vara social *flinar*

Turligt nog är han ju van hehe.


Men nu ska jag släcka ner datorn och pröva somna igen, i min nystädade och heltvättade sängkammare.


Auf wiedersehen, goten nicht unt sussen sie gotte**

Friedens!***

;)


Ausgechecten meine germanish, haben neight lärenert est in se schoole, ish lärnte franchen sprauche baren tswai yahren.****


*God morgon eller möjligtvis god natt
**På återseende, god natt och sov gott

***Fridens!

****Ursäkta mig min tyska, har inte läst det i skolan, jag läste franska språket fast bara två år. ö.a    *lurig* 

Av Ulrika - 12 april 2009 22:33


Jag har slappat ett tag, men inte fick jag nåt bättre i ryggen för det. Så därför straffar jag ryggen med lite mer datorarbete*mhoaahahao*


Pratade med Maken nyss. Vi har ju pratat flera gånger varje dag men nu är dom färdiga därnere, det som skulle göras med båten är gjort, inga stora fel utan några smärre ändringar bara. Skönt det. Har fullt med andra hål att stoppa pengar i. Men nu är då båten sjösatt och tillfixad, så nu är det bara fisket kvar ;)


Beställde några böcker på adlibris, och ett paket tyg från Fabric Shack häromdagen. Inte för att jag behöver tyg men jag behöver en liten puff och en uppmuntran, och lite tyg och nya böcker kan få kreativiteten att flöda *hoppas*


Imorgon kväll kommer Maken hem igen, skönt för jag har saknat honom, det fina med sådana här rackelsvängar är ju att man får chans att hinna sakna varandra. Jag har fått egentid i massor, hämtat nya krafter och bränt dom krafterna igen, men vad gör väl det? Mycket har blivit gjort och mycket har bloggats, som det ska va alltså *inser*


Nu ska jag snart nanna kudden, väntar på sista tvätten bara, rumsmattan åkte i maskinen då jag kom ihåg Homers sista spya i den.

Det är rart med katter.

Ospydda katter iaf.

Homer spyr ofta, han har ju lång päls som tjorvar ihop sig i magen på honom, sen är han glupsk och glufsar i sig torrfodret så han sen spyr upp det. Nästan bulimisk. Fast det är inte allt han vill ha, skinka och leverpastej är inte så gott, grädde är äckligt, råtta är gott men fisk smakar blä. Allis älskar fisk, skinka och leverpastej, glass och grädde, fikabröd och mussvansar.

Dom är alltså gourmet´er (hm, rätt stavat?) båda två. På sina egna sätt.


Over and out!

Ovido - Quiz & Flashcards