Direktlänk till inlägg 30 april 2009

Jag gillar in och utredning

Av Ulrika - 30 april 2009 21:25


Jag gillar inredningsprogram, av dom flesta sorter, gillar för och efter-bilder. Nu tittar jag på Tinas trädgård och det är ett mysigt program, men jag inser att jag är fullkomligt novis när det gäller trädgård. Jag har bott i hus rätt länge, men då har det varit färdigplanerat och jag är lat av mig. Nu har vi nyplanerad gräsmatta efter jordvärmeanläggningen och rosenbuskarna har gått hädan med hjälp av grävskopan. Nu vill jag inte ha så mycket hemma eftersom vi bor på stugan hela säsongen, men jag vill ha Något iaf.

Funderar på några buskar, fick tips idag på fina färger så jag ska hålla ögonen uppe efter sådana.

Sen har vi stugan, sandbotten med ett par grässtrån ovanpå är byggstenarna. Har gjort en liten perennrabatt men den måste grävas  om, av Maken, jag orkar inte. Lite av kruxet, mycket kan jag inte göra själv och då stannar det, men iår har Maken lovat hugga i.


Sen skulle jag vilja ha en ordentlig köksträdgård därute. Vi har en gäststuga som står oanvänd som vi vill ha bort. Antingen säljer vi den eller så plockar vi isär den och använder det vi kan (läs Maken förstås) och när den är borta får vi fin plats.

Årets stora begivenhet är ju annars kajen. Den är vind och livsfarlig för mig. Man ska inte vara halt och stapplig och gå på den när det har regnat  *huvvaligen*

Denna nya kaj kommer att höja trevnaden oerhört. Men jag vill ju ha lite fint omkring mig också, lite perenner och lite ogräsrensande. Jag vill ha fint och sånt som inte kräver arbete. Ni trädgårdsvänner, tips tas tacksamt emot.

Pigga käcka örter, blommer, gräs och buskar... vad som helst som höjer statusen på uthusmiljön..


Ska kanske sluta titta på sådana program, får bara ideer jag inte kan genomföra av antingen fysiska hinder eller ekonomiska. Jäkla skit, sjukpension vid mina år, kommer ju att få värsta ålderspensionen ju, inte ens en blommande ålderdom har man att se fram emot...

Jag får fixa lite sommarblommor att förgylla min nuvarande pension med.. och inte vänta tills nästa pension ;)


 
ANNONS
 
Kerstin

Kerstin

30 april 2009 22:09

jag blir helt matt av bara tanken. kolla det som (inte) växer hos mej...

http://www.osloskanskan.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se