Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Abonnemangsträsket

Av Ulrika - 17 april 2009 13:00


Har traskat och sjunkit djupt i abonnemangsträsket.

Har ju funderingar om att köpa en liten söt och behändig dator, när vi sålt den stoora fula och otympliga laptopen ;)


Då kommer vi till kapitlet surfkostnader.

Vi har ju ett telia bredbandsabonnemang hemma, och använder två datorer till att beträda internätet med. Så till själva grejen.

På sommaren flyttar vi ju ut till stugan, vanligtvis i början av maj då isen går och vi tar oss dit med båten. Nu iår och säkert kommande år blir vi ju "försenade" pga att Maken fiskar i sydligare vatten. Detta innebär att vi flyttar ut i slutet av maj och hem igen i början av september. Alltså är det bara drygt tre månader vi behöver ett mobilt bredband.


Är vi då sugna att betala i nio månader då det inte används? nej, det är vi inte för det har vi redan prövat ;)


Vi kan köpa datorn lös och fri, sen köpa till modem och abonnemang. Vi kan köpa datorn med abonnemang och få allt i ett paket, med väldiga kostnader som följd när man räknar ihop det hela.


Om vi förstod Telia rätt så kostar modemet runt en tusing.

Hm, då är ju frågan: Hur viktigt är det att ha internet på stugan?


Sug på den ni!


Tja, om somrarna så bor vi där, har något sämre med ström än hemma (har solpanel och vindkraft) och därför syr jag inte så mycket. Har inte lust att ha tv´n igång hela dagarna som sällskap pga blivande strömbrist och därför läser jag mycket.

Kul att läsa MEN också kul att blogga och surfar runt hos mina medbloggare.


Tufft val? ja, ganska.


Då finns en utväg, köp dator, modem och surfa för endast 39 kr/månad.. kanon, det tar jag.

Nej, sen tillkommer en avgift på 29 kr/dygn, men MAX 399 kr/mån..


Ja, tjena. Det var ju väldans billigt. Endast 1400 kr för en sommar. Tycker jag inte!


Varför är det så himla svårt att leva med dessa ständiga beslut? Ska jag eller inte? Vill jag eller inte? Bör jag eller bör jag inte? Varför, varför inte?


Får filura på saken. Grejen är ju att när man börjat önska sig något, kommit till själva beslutet att jag ska skaffa saken, då vill då jag ha den NU! Inte snart, inte sen utan NU.


Har ju redan börjat drömma om att sitta i soffhörnet, med lilla behändiga datorn (obs ej rosa!!) i knät, tekoppen nära och blogga/bloggsurfa *drömmer dregglandes*

Enkelt och samtidigt socialt..


Skit också.

Att jag fastnat i bloggträsket.

Jag som bara skulle prova ett tag, men som rätt snabbt fastnade i hur kul det är att skriva, läsa andras och bara vimsa runt i etern och i huvudet med hjälp av min och andras bloggar.


Fast vad säger jag? Jag tycker ju det är så kul! Jag tar tillbaka träsktänkandet. Det är väl bara att betala och se glad ut antar jag. För jag klarar nog inte att vara blogglös i sommar, ej heller att åka hem dagligen bara för att surfa..


Sååå.... smakar det så kostar det.

Fram med kosingen bara *konstaterar*

Jag röker inte, dricker inte (bara ett glas vin ibland), festar inte dyrt ute, shoppar inte kläder (såg ni hur fint jag undvek tyg och quiltgrejjer ? *listig*) och bränner inte upp pengar bara för kul..

Är jag inte värd en liten dator då? Och att kunna surfa?


Svaret kan väl inte vara annat än ett rungande JA?

Nää, skulle inte tro det va!


Härligt.

Fridens och Tjillevippen!

;)


 
ANNONS
 
Eva me flock

Eva me flock

17 april 2009 18:47

*ett-rungande-JAAAAAAAA-härifrån* hallå däääär, inte sluta blogga nu inte! va ska en annan då ha för liv *hysteriskt-skratt* du ha juh blitt en del av vardagen juh *fnissar*
Klart du ska ha intärnät :0) *stöttar-fullt-ut-i-jaaaaet*

http://hexkatterhimlahundar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se