Alla inlägg under mars 2009

Av Ulrika - 16 mars 2009 23:36


Eller inte. Går alltså. Med sömnaden. Och imorgon ska vi ut till stugan. Maken åker ut i halvottan för att börja elda. Sen kommer jag ut. Till värmen. Mums.


Fast före det ska jag baka biscottisar, packa lite, ev handla lite och ditten och datten.


Fast skönt när man kommit ut. När man sitter i soffan och stirrar på brasan. Sen en bastu. Sen knalla lite halvnaken till stugan (obs vi bor ensligt, så inga grannar skadas!). Rena kläder. Torka håret framför brasan (vi kan inte starta elverket för min fön, endast sommarlyx), en kopp te, en film... Och Zzzzzzzzzz


Jag längtar.

Finns inget mer avkopplande.

Det finns dom som skulle kunna säga att vara hemma hela dagarna måste väl vara avkopplande?

Dom som säger så är friska!

Jag längtar till sommaren, då lever jag ett riktigt härligt liv.

Lugnt. Vi bor på stugan, från maj-sept. Utedass. Solpanelel. Vindel (alltså el av vind). Båtliv. Ingen trafik (bor på en ö)....mmm *dregglar av tanken*


Nattinatti.. nu ska jag upp och drömma om våren och sommaren..

..hoppas jag.

Fast då blir det väl nåt helt urflippat till dröm.

Eller mardröm.

Eller en fantastisk dröm som jag alldeles säkert inte kommer ihåg.

Eller varför inte en erotisk dröm.

För det var länge sen.

Riktigt länge sen.


Men en vanlig trevlig dröm var också länge sen.

Jag drömmer mest psykodrömmar som inte har någon direkt koppling till normalt beteende.

Det virvlar omkring en massa skräp från det verkliga livet och vävs ihop till nåt jäkla hopikop i skallen och jag vaknar alldeles förvirrad eller full av olust.

Jag vill ju hellre ha lust.

 Fatta det drömliv!

Lust!


Och förresten! Pilutta er. Jag kan ju sy lite på onsdag när vi kommit hem igen.

Före kvällsträffen.

Det både hinner och orkar jag.

Eller?

Visst gör jag?

Jo, tjena!

;)

ANNONS
Av Ulrika - 16 mars 2009 14:23


fast ohyggligt fult. Men sytt det har jag. Ja, ni hörde rätt. Namnet på min blogg är ju menat som det står. Som min mail. UlrikaSyr... fast jag har ju knappt sytt på ett år känns det som.


Och nu måste jag. Jag hatar när Måste ingår i min hobby. Men på onsdag kväll ska vi välja vilket block som ska representera vår quiltförening. Vi har haft lång tid på oss. Lång. Tid. L å å å n g...


Och nu så här två dar kvar fick Ulrika fingret ur. Sanningen att säga så har jag klurat på detta rätt lång tid. Men orken har ju saknats. Och med den inspirationen. Under tiden som gått så har ju endel sytt sina block och jag inser att mina idéer liknar deras för mycket. Känns som ett copycat-arbete liksom... *suckar så bedrövat ni kan tänka er*


Så för någon vecka sen sydde jag ett block. För er som inte är så bevandrade inom lapptekniken kan jag informera vad ett block är. Det är en hopsömnad av tygbitar som sen bildar ett mönster. Dom flesta har ju hört om Blockhusrutan t.ex

Vi ska göra ett block som ska symbolisera vår quiltförening Löj-Ligan..

Himla fiffigt namn egentligen. Kalix är ju känd för sin löjrom. Och därför blev vi Löj-Ligan, fast vi syftar också på löjliga.. vi är löjliga, löj-lika, löj-liga. Ordlek liksom.


Men hur kan man visa det på ett block?? Ja, inte f-n vet jag.

Vi gör fiskar.. skärgård.. men löj-liga är ju svårt att få fram trots applikatoner..


Pust. Bara beskrivningen av projektet gör mig matt..

Måste nog vila en stund.

Men SEN startar jag järnet! ;)


Blocket jag gjorde för någon vecka sen blev hyfsat tills jag skulle sy lite effektstygn.. Herreminje vad tyget drog ihop sig, fult fult fult.


Tredje gången gillt då va?


Fast nu när jag sneglar på klockan ser jag ju att det snart är dags att vila middag. Har längtat hela dan, men trodde ju att jag skulle ha fått sytt nånting men icke. Kanske ikväll? Jo, när jag känner efter långt därinne så känns nog kvällen som ett gott alternativ.

Ett kreativt alternativ.

Japp.

Så får det bli!

Bestämt!


Zzzzzzzzzzzz

;)

ANNONS
Av Ulrika - 15 mars 2009 12:46


Vältränad. Ja tjena! Nu har jag träningsvärk av inte friskis utan av TV-bärning.

Tränar för VM.

Hur man utan att klaga bär tv upp och nedför trappa utan att tappa den.


Igår tränade vi, läs Maken, på grenen - Tappa gammal tv i golvet. Japp, 22" bulltv föll från sängen pga dess rundhet. Den liksom en snöboll skred ner och damp i fina golvet med en enorm bang.


Eftersom jag då var på väg uppför trappen för tusende gången var jag oskyldig.

Jag kontrade med att riva ner en ljuslykta med dammsugarslangen.

Vips försvann två ljuslyktor. Dom var ett par. Skönt, ratade utan att jag behövde rata. Jag har svårt att slänga. Även skräp. Suck.


Nåja, nu känner jag av tränigsvärken från tv-bärandet men ÄVEN från trappgåendet. Japp, vänster bens baklår känns lite underligt. Kanske en muskel på gång.. Huvva. Muskler väger ju mer än fett..


Hellre består jag av bara fett än muskler.. huvvaligen..


Nu ska jag bränna en musikskiva att njuta uppe i mitt syrum nu när jag ska göra stordåd där..

Har hållit på i tre månader. Har inte åstadkommit ett skit. Och på onsdag kväll har vi träff i quiltföreningen och jag kan ju inte vara ensam om att ha åstadkommit nada...


Suck.

Dubbelsuck..

Nu går jag!"

ajöken!


Javisstja, musikskivan. Får inte glömma.. *klamrar mig fast vid allt som kan fördröja mitt obefintliga kreativa skapande*

Av Ulrika - 15 mars 2009 09:53


Igår blev vi med tv. Japp, beslut och inköp gick i racerfart. Fick en bra deal, tv + boxer (vår ena gick sönder samma dag) och MI-kablar gånger två för hyggligt pris. Alltså hyggligt innebär äckligt mycket pengar förstås men i korrelation (se va fina ord jag kan, slå upp det den som vill) till vad tv:ar kostar så rel. hyggligt.


Hem åkte vi, tur vi har lastbil, idag kommer en spekulant för att se på lilla lastbilen, vi har ju nu en tung så det får räcka med bilar i vår bilpark.

Då skulle fanskapet in också. Det var jag och Maken. Maken är stark men det är inte jag. Jag har dessutom 3 diskbråck.


Men med finfin teknik fick vi in schabraket. Då kom nästa pärs. Gamla eländet skulle ju upp och förgylla mitt tv-tittande i sängkammarn. Och den var tung kan jag lova. Jag gick sist, vilket innebar nästan hela vikten på mig, men eftersom motsatsen inte hade gått pga bärställningen så klagade jag inte. Jag flåsade.


Jag fick lägga mig på sängen och vila efter det passet.

Jag har inte så god kondis om man säger så. En liten anekdot här.

Jag var på ryggis 1996. Jag hade haft fem ryggskott på ett år, hade dock inte diskbråck vid den tiden.

"Inträdesprovet" var ett konditionstest. Upp på cykeln och trampa!

Jag trampade. Och trampade. När jag till slut var nästan död var testet slut. Jag ramlade av cykeln.

Sen räknades resultaten ut och vi fick veta våra status.

Jag hade visst en bra bit tills jag hamnade på skalan!!! Fattar ni, jag var inte ens på skalan. Jag hade en bra bit till resultatet dålig kondition!

Då är man illa tränad ;)


Nåja, jag är i sämre skick nu om ni vill veta.


Nå, gamla tv´n kom upp. Nya boxern kopplades in och vips så hade jag tv uppe. Jag fick tårar i vrån av glädje. Eller kanske inte men nästan iaf.


Det blev lite irriterade toner mellan Maken och mig innan eländet var inkopplat. Det är ju inte längre att plugga in tv´n i väggen utan då ska Boxern kopplas in, och Mediaspelaren (min bästa vän) samt Dvd´n.. Suck. Vissa kanaler kom inte in från Boxern utan via tv´ns egna jäkla kortplatser. Nåja, dom finns ju.


Nu startar en inlärningsfas. Vi har tre kontroller som behövs dagligen och alla ser nästan likadana ut. Alltså gäller famlande och mindre vackra uttryck tills man lärt sig...


Men lycka. Jättefin bild nere på stora tv´n, och sen vilket lyft uppe med en stor tv där, jag såg texten på filmen jag såg igår em när jag vilade!


Lycka..


Lycka köpt för stora pengar..


Men varför spara till sämre tider? Tiderna kan ju bli bättre! ;)


Visst är det väl så?

Av Ulrika - 13 mars 2009 20:57


I tisdags rök ju datorn, vips åkte ett antal tusenlappar till teknikens under.


Nu går vi i tv-tankar. Har förvisso länge haft tv-tankar. Det gäller sovrummet. Kanske inte pga så stora kinkybehov utan mer av sällskapsbehov.

Vi har en gammal tv däruppe cirkus 22" skulle jag tro. En sån där tjocking (vi passar väl bra ihop så men..) men jag har problem att se texten. Jag vilar ju varje dag ett par timmar och gillar att ligga och titta på en film. Sen åker ju Maken snart iväg först på en vecka för att sjösätta fiskebåten, och sen åker han 5 veckor för att fiska.


Jag är mörkrädd. Även när det är ljust. Gillar inte att vara ensam på nätterna.

När Maken jobbade natt så sov jag nere i soffan. Varje natt.

Gillar inte alls att gå upp i sovrummet och inte ha kontroll av vad som händer nere och ev. inkräktare..

Makens fråga är ju då alltid - är det inte värre att vara nere och se dom komma in?

Svar Nej. Jag vill inte bli överraskad. Huvva. Däremot när jag har något som låter lite lagom högt, lite sällskap, så går det bättre...


Så nu går vi i tv-tankar. Men då har vi ju ekonomin. Ska vi köpa en ny typ 32" att ha i sovrummet och som ska användas väldigt sparsamt, eller ska vi köpa en ny tv nere? Tja, det känns ju hemsk att köpa en ny för mycket pengar och ställa i sovrummet jämfört med att köpa en tv som används ofta, för nästan samma pengar..


Får grunna på det. Tv är ju ett sällskap faktiskt. När jag var singel såg jag mer på tv, nu ser jag väldigt lite tv-program, mest ser vi filmer. Men när jag är ensam vill jag ha något brummande i närheten, alltid. Man vänjer sig snabbt vid sällskap.


Vi får se. Men som alltid när man börjar tänka på något sådant så vill man ha det NU.

Vi har investerat så mycket i Makens fiske att vi måste tänka på att hålla igen. Samtidigt som jag vill ha något för mig också, inte bara fiskrelaterade inköp.

Sen är ju tanken att det fiskrelaterade inköpen ska bära frukt förstås, och ge oss inkomster. Viktigt att påpeka ;)


Tiden får utvisa vad som händer.. tv- eller inte tv? vilken dum fråga!


Detta gäller förresten quiltning. En fin slogan..

Quilta eller inte quilta?

vilken dum fråga!

Av Ulrika - 13 mars 2009 19:35


Såg denna lista hos Truddelutt och kände mig manad.


Höger- eller vänsterhänt: Höger


Humör just nu: Relativt gott faktiskt, men väntar på middag...*suckar trånande* Maken har rymt från köket och softar nog ute i nya lastbilen med en kompis...


Är det nåt du absolut inte äter: Ärtsoppa och bruna bönor.


Kläder just nu: Svarta mysbrallor med en svart t-shirt och kors i taket en svart myströja ovanpå ;)


Musik just nu: Har en blandskiva i bilen, med just nu lite softiga låtar, fast dom blir ju aldrig annat än softiga, då får jag ju bränna en ny förstås..


Vad sa du senast: Då går jag upp och vilar!


Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Aah, kanske lite adelsdam skulle sitta fint!?


Längd och vikt: 178 och ca *eeehmummelmummel*kg

Hur många kuddar sover du med: Två, en under skallen och en att "krama" (bra för värk i axlar och armar!)


Favoritväder: Sommar, varmt och växlande molnighet..*dregglar längtande*


Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: McGyver, mat och Maken.


Spelar du nåt instrument: Har spelat el-orgel! (snacka om töntinstrument, vem f-n kom på att jag skulle spela det?) har klinkat lite på gitarr men insåg att det saknades något. Musikalitet!


Morgon- eller nattmänniska: Morgonmänniska var jag förr, nu är jag nog mer en nattmänniska tror jag.


Sparare eller slösare: Är nog en självklar Slösa, spara..vad är det??


Vem är viktigast för dig: Maken.


Bästa film: Ojoj, svårt. Sagan om Ringen är ju en favorit, men det finns ju många som är så himla bra...!

Tror på liv på andra planeter: Ja, klart som korvspad. Men vad det är vet jag inte, men universum är ju rätt stort..


Kommer du ihåg din första kärlek: Ja

Har du några homosexuella vänner: Nej, men min syster är homosexuell. Fast å andra sidan har vi ingen kontakt alls, sen flera år... Fast det beror på helt andra saker än hennes läggning.


Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja absolut.  

Hur många barn har du/vill du ha: Jag har inga barn och vill ej heller ha. Ett eget val alltså. Hade jag nu fått när jag var yngre och frisk hade svaret kanske blivit något annat. Men jag saknar inte barn i mitt liv alls. Som tur är vi eniga om det jag och Maken.


Bio eller promenad: Promenad. Bio är nog trevligt men brukar vara trångt och dåligt med benutrymme, brukar ha så himla ont i ryggen efteråt. Men för Simpsons-the movie så gick jag glatt ;)


Snarkar du? Skulle aldrig tro det! Dock har Maken meddelat mig detta faktum. Jag snarkar och rätt ordentligt ibland! ;)


Rädd för insekter? Japp, spindlar är så jäkla äckliga. Och getingar och ..... ja listan blir lång.


Äckligaste insekten: Där kom den frågan jag redan svarat på. Alltså spindeln!


Bästa bok? Oj,oj svår den med. Wallander-böckerna gillar jag mycket, läser om dessa böcker just nu. Men det finns säkert andra bättre men jag kan inte komma på någon enskild.


Vad vill du jobba som? Jag har inte tänkt i dom banorna alls, är ju sjukpensionär. Skulle helst vilja ha en vardag som funkar bra innan jag tänker på jobb.


Pizza eller hamburgare? Hamburgare.


Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Tja, ärligt svarat så har jag oftast stökigt. Men jag trivs förstås bäst med välstädat. Då mår jag bäst, men jag orkar tyvärr inte hålla mitt hem i ordning längre..


Gungar du på stolen? Nää, stolarna håller inte..


Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig i livet! Med tre diskbråck känns det ganska chansartat.. Fast även utan ryggproblem, så Nej..


Hur många syskon har du? En syster.


Vad är du mest rädd för? Att jag eller Maken blir svårt sjuka. Eller att Maken dör från mig.


Är du rädd för blod? Nej


Saltar du på maten? Ja

Gillar du att sjunga? Nej, vill ingen så illa, vill ej heller mig själv så illa ;)


Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? 2-årig social linje, för att få bra betyg till Arbetsterapeututbildningen-det lyckades!


Anser du att du är stark? Mentalt sett är jag nog det. Dock inte fysiskt.


Brukar du sola?Solade mycket i min ungdom, men aldrig nu egentligen. När vi är på båtutflykter då njuter jag av solen, då det fläktar lite. Tål solen sämre nu..

Vad gör du om du får hicka? Tja, jag hickar.


Röker du? Nej.


Snusar du? Nej. Har provat en gång och herregu så full jag blev. Och illamående. Spydde i diskhon.


Kaffe, te eller inget? Aah. Te förstås.

Av Ulrika - 12 mars 2009 13:10


Har just kommit hem från kursen jag leder i lappteknik. Vädret är underbart vårligt. Så nu drar jag ut i skärgården.

Ska bara packa trunkarna och iväg och handla, sen ska jag ligga på soffan, grilla korv, läsa bok, må gott, basta...mm..

Jag hinner inte nu men ska på bloggvisiter senare.. *nickar jakande*

;)

Av Ulrika - 11 mars 2009 10:30


Från boken Gamla Tanter lägger inte ägg av Mark Levengood och Unni Lindell


"Kroppen består av inälvor och utälvor. Inälvor är till exempel märgen, benen och mjälten. Utälvorna är ofta mer synliga och de kan bytas ut om det behövs. Särskilt på tanter."

Vidar 8 år


"Skelettet är ett slags staket som kroppen kan luta sig emot"

Herman 6 år


"Om man är stel i huden kan man smörja in sig med tigerbalsam. Den verkar väldigt fort, eftersom mosad tiger är ganska starkt"

Therese 6 år


"Min mamma är i alla fall väldigt söt, för hon har så långa tuttar"

Mia 4 år

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se