Alla inlägg under februari 2009

Av Ulrika - 17 februari 2009 11:03


Japp, du som kanske undrade, (någon av alla mina läsare ;)), någon som kanske vill veta hur det stora Biscottibaket som utfördes under många svordomar igår avlöpte?

Yes. Me like. Dom blev jättegoda, ett par slank ner av bara farten. Så nu vet jag att det bara är att dänga ner klet på en plåt så kan jag mumsa sen!


Sen att jag nu på morgonen fick skrapa klet från köksbänken, dörrar och handtag är en annan mer tragisk historia. Ej lämplig för känsliga öron här..

Igår var jag ju för upprörd för att orka städa upp så idag med en stooor kropp fylld av energi så tog jag itu med dagens uppgift.


Nu ska jag sätta mig med en god kopp te och bläddra i några quiltböcker för att vänta och se om lusten att sy väller in över min stooora kropp dränerad av morgonens känsla av energi... *sitter halvt sovande och flinar dumt*

ANNONS
Av Ulrika - 16 februari 2009 21:09


Så här jäkla kokande arg var det längesen jag var. Jag skrek, grät och vrålade. Över vad frågar kanske den undrande.

Jo, jag fick lov av Maken att slippa träningen för den förtjusande äran att baka Biscotti.


Varför i helvete har vi tagit upp den italienska (eller va f-n det nu är för ursprungsland) traditionen här???

För att det är gott kanske? jo, tjena!

Ett satans klibb är vad det var.

Så hips vips gick slickepotten av medans jag försökte kara av mina händer och fingrar för att kunna greppa mjölmåttet..

Till slut var jag så himla arg att jag vrålade diverse svordomar vilka några är upptagna i detta inlägg.

Maken ropade uppifrån vad som hänt men fick inte svar. Jag var för arg.

Denna fråga var så inih-vete dum att jag inte ansåg den berättigad ens.

Jag hade hellre cyklat två mil!

Fast jag är stolt när jag orkar 6 km med mitt vänstra ben som krånglar, så hade jag glatt cyklat utan knot 14 km till!


Och jag hade gärna varit en fluga på väggen om rollerna var ombytta och sett när Maken stod där handfallen med deg på händerna och som ett frågetecken om var vi har våra redskap!!!

Hade det varit tvärtom hade jag fått springa ner och handräcka honom det han behövde.

Men jag fick kleta ner hela köket i min jakt efter fiffiga kletbortagarredskap.

Det hamnade på golvet så jag trampade in nåt klet på tofflan, jamena, tofflan...suck..


Vad gjorde jag då? Jo, jag slet fram en slags plastmojäng, dängde kletet på plåten, petade kletet i någon slags rad. Hällde lite ägg på som jag viftade ut med penseln, och dängde in plåtjäveln i ugnen.


Nu har jag lugnat mig och Maken sitter och flinar i soffan, men inte utan att ha avfyrat kommentarer i stil med att Jag (läs Maken) får ju aldrig bli så där arg utan att du blir ännu argare...*morrar*


Så nu ska jag se om Maken kan kolla matberedaren. Som grädde på moset började den hacka och lukta bränt.. Mandeln blev väl en för svår nöt för den att knäcka.....*mohahaaa* *himlar liksom hysteriskt lustigt med ögonen*

Så nu har vi väl den utgiften också. Tar det aldrig slut?

ANNONS
Av Ulrika - 16 februari 2009 10:11


Jäkla kallt, -26 imorse, nu dryga 20, snön är iofs vit och vacker men dock kall och fortfarande lätt.


Jag vill ha lite blötsnö istället, för jag längtar ut till stugan, jag längtar så mycket till att sova över, bada bastu, elda i kaminen, ligga på soffan och se på tv, kanske ta skotern ut på isen och pimpla, låta ansiktet värmas av solen, njuta av våren... suck...nepp, nog har vintern oss i ett riktigt dödmansgrepp ännu.. ingen vår i sikte.


Hela jäkla veckan ska vara kall. Att klotet håller på att värmas upp känns lite väl avlägset för att tas på allvar.. inte av mig iaf.


Helgen har spenderats på tja, ingenting nästan. Igår tog vi itu med min dator. Jag fick ju Makens fina dator och bytte ut min bärbara mot hans. Dessvärre fick vi inte Embird (stygnsättningsprogram för brodermaskinen) att funka i hans Vista-användande dator. Så igår fick vi byta tillbaka, och nu funkar Embird igen. Så gamla "inteVistautanXpochintewidescreen"datorn funkade bättre än den nya snabbare.


Hatar datorer.

Så jäkla dumma apparater.

Som får den som sitter vid tangentbordet att tappa fattningen och uppfinna svärord som ännu inte uttalats.

Ändrar fönsterstorlek hela tiden.

Ändrar filutseende och stuvar om ikonerna på skärmen när den känner för det.

Jäkla Bill Gates.

Jäkla Windows!!


Nu är visst Vista ute i kylan. Ett nytt operativsystem är på väg, ännu ett nytt system som inte funkar utan som är fullt av buggar som gärna vill jävlas..

Men, men, nu har jag ju gamla Bettan tillbaka, min Xpdator som faktiskt funkar, om än lite långsamt.


Så idag tänkte jag fixa tillbaka broderierna och mitt quiltmaterial till datorn samt fixa andra köksgardinen. Nepp, den är inte klar ännu nej. Annat kom emellan eller vad jag ska säga... iddes (heter det så? knappast men ni fattar vad jag menar) inte är kanske närmare sanningen.


Rapporterar om vad som blev gjort och inte senare ;)

Av Ulrika - 14 februari 2009 15:51


Japp, inbrott i bägge sjöbodorna igen. Suck.. skoterburna tjyvar har varit framme igen, för vilken gång i ordningen? Ingen aning.

Maken åkte efter telefonsamtalet iväg och kollade hur det såg ut. Turligt nog så hade tjyvarna inte kommit in i bodorna ordentligt pga den stora snömängden, tji fick dom! Maken kom inte åt själv heller, så han tryckte tillbaka dörren så gott det gick och låste med en pinne (!), så får vi se nästa gång..


Alla hjärtans dag! Jag åkte till stan och förärade Maken en bok som heter Flottare med färg. Om flottningen häruppe i älvarna förr... Japp, nöjd Make har jag nu! Visste boken var ett säkert kort. Tänkte faktiskt köpa ett Sjökort men det var slut det kort jag tänkte köpa.


Har sytt lite på köksgardinerna idag. Imorgon måste jag sy dom klart, bara måste. Då blir köket färdigt. Helt. Idag listade Maken fast sista listen, eller näst sista blir det ju, den sista måste inköpas först, och sen målas, men endast den enda återstår..


Så imorgon ska ägnas åt sömnad, både gardin och lapp..

Löparna till köket, herregud, varerom?? ingen aning. Säkert fortfarande i hela tygstycken, så det ska skäras, sys, skäras igen, quiltas, skäras och kantas innan dom löparna är klara ;)

Så nångång åt sommarn kanske;)

Tjipp Tjipp

Av Ulrika - 12 februari 2009 14:32


Min dinosauriekatt Homer av rasen Huskatt, där dryga halvan är Norsk Skogskatt men resten är renrasig bonnakatt, och därför är han ju en vanlig huskatt, fast han är för mig en riktig Grottkatt.

Varför undrar vän av ordning? Säger du A får du fanemej säga B.!!


Jo, han är en kul katt, fast lite skygg. Inte mot mig alls, förutom om jag har skor på mig, då flyr han som ett skott, och Maken är han ju skeptisk mot, trots fem år tillsammans.


Men Homer han gräver över maten sin. Japp, när han fått ny "blötmat" typ KiteKatt portionspåse så vips är han där och slickar i sig lite sås... sen gräver han över resten! Bra att ha vid sämre tider tänker han kanske, vad vet jag. Jag vet bara vad ljudet av hans klor mot parketten betyder, jo, Homisen täcker över maten, så att inte dumkatter som han inte känner kommer och äter upp maten.

Att det bara är han och Allis verkar vara av obetydlig art, man vet ju aldrig?


Att det aldrig har varit någon som ätit upp maten spelar ingen roll. Samma gäller spyor, eller olyckor i skitbranchen.. gräv över och glöm eländet, tänker han nog.


Har just torkat upp lite kattkräk, liten hårboll omgiven av mycket stor slempöl...mm... katter är goa dom. Men jag kände direkt igen tecknet. Han slickade sig om munnen utan att ha ätit (tack och lov att han inte hunnit äta!) så jag hann styra ner honom på golvet. Annars kan det hända mitt på modemet bakom datorn (hans älsklingsplats, varmt och gott men mindre kräkvänligt) eller i sängen, men nu hann han ner på golvet och satte kurs på en matta. Japp, ställde sig mitt på mattan och kräktes bakåt, en lååång sträng. Japp, det är härligt med kattkräk..


Men nu är han nöjd och glad, skönt att bli av med hårbollsjäkeln tänker han nog, och nu har han dragit igång ett race med Allis, så nu flyger mattorna mot hörnen och man hör hans klor försöka få grepp på parketten ;) Att han sen har så håriga och lite fotsvettiga fotsulor hjälper inte till alls, han behöver gott och plats kring hörnen..


Kvalitetsliv för en kissekatt, som är inne om vintern och ute om sommarn...

Idag är det synd om utekatterna och vildkatterna, imorse -28 grader.. yummi.yummi....NOT


Här kommer en bild på Urkatten. Hör förresten grävning som pågår i hallen. Antar att hallmattan fått nåt nytt som kräver en åtgärd. Samt ett sprut med Jif super creme citron...;)


                    Homer på grönbete


       


Av Ulrika - 9 februari 2009 13:16


Hatar denna årstid. Nu har det snöat i flera dar, fluffig lätt snö som visserligen är vit och vacker men helt oanvändbar när det gäller skoteråkning till stugan. Sen har det dessutom varit svinkallt, OCH snöstorm, hur vanligt är det? Inte vanligt kan jag säga. Inte här iaf.


Nåja. I lördags hade vi sydag i Löj-Ligan. Trevligt men jobbigt. Fick ju såklart ont som själva satan. Inte helt otippat förstås men ändå trist.


Sen så gnisslar jag ju tänder som en dåre dygnet runt, fast jag har bettskena så jag har haft en sån tandvärk som inte är av denna värld..

Nu tänker jag på att motverka detta genom att slappna av så mycket som möjligt, men nattetid är ju detta svårt. Och jag biter ju ihop tänderna mer när jag har en sämre period, och det har jag nu, och har haft rätt länge.


Nu idag är det lite bättre. Detta tyvärr pga att jag inatt har haft sådan värk i kroppen, ffa i vänster ben så jag somnade inte före 03 inatt, och då hade jag ju gott om tid att känna tandvärken mola så det blev liksom en fin harmoni i kroppen, det värkte alltså från topp till tå ;).


Nå, jag slappnade av i käften iaf. Så resultatet är lite mindre ont i tänderna idag, mer trött (hur det nu är möjligt) och extra irriterad (samma undran där, är det verkligen möjligt??) *detta säger jag med en underfundig min*

Känn på den Ni. Underfundig..


Så jag har semester idag också.

Inte sjukskriven eftersom jag är sjukpensionär.

Utan jag tar en semesterdag.

Det innebär att alla måsten skjuter jag på, tar bara dom jag känner för.

Nu måste jag ju känna för att röja i kattlådan t.ex annars pinkar dom väl i någon väska istället, samt sätta igång diskmaskinen.... Samt handlingen.... Och tvätten....

Men resten skiter jag i.


Struntar i min egen stress över att jag inte orkar sy.


Struntar i att jag tänkte sortera och kasta från våra skrymslen för att få mer plats och mindre skräp att hålla reda på (bättre att ta tag i det när det våras..eh?)


Struntar i att raka benen (lite taggigt är vackert, och franskt!?!,samt vem bryr sig förresten, Maken måste ju älska mig ändå. Det har han lovat. I nöd och lust, och lockiga ben tillhör väl nödavdelningen?).


Struntar i bokföringen (hinner sen).


Struntar i köksgardinerna (rätt inne med gardinlösa fönster va? samt fint ljusinsläpp).


Struntar i allt alltså!

                 

Skönt!

Tills jag vill igen. Tills jag har energi till sånt igen. Orkar inte nu iaf.


Sen ett litet tips till alla som vill gå ner i vikt!

                      

Av Ulrika - 6 februari 2009 20:20


Japp, fick en helt otippad energikick, och då gäller det att hänga med. För helt otippat tar kicken slut också, oftast mitt i allt..


Här kommer bildbevis nr 1 på mitt nya kök...


                           Hel kyl och frys


Våra nya köksskåp, inte helt likt vår förra men bra nära. Vi hade Duverum från Ikea, nu heter den Duvbo, och lite skiljer det trots allt. Men det skiter vi i..


                          Nya väggen


Nya väggen mot nya värmepumpen, vi var tvungna att flytta ut väggen en dm för att pumpen skulle rymmas, därav blev det omtapetseringsbehov!


                           Kyl, frys


Detta tillkom ju pga den jäkla inbyggnadskyl/frysen från Ikea funkade inte. Var dålig redan från början. Och när vi skulle byta så bestämde vi att ta en hel kyl och en likaledes hel frys. Yes.!

Så här blev det..


Tapeten blev jag jättenöjd med. Nu fattas det bara lite gardiner och några snygga dukar (jag håller på , jag GÖR det, jag lovar ;)).


Men inte blir det sy nåt ikväll.. jag är redan nu pömsig. Och det trots att jag sovit som en stock i två nätter..mums..


......så här ser jag ut när jag är jättejättepömsig...

             

                     Allis gäspar


Nej, det är inte jag. Det är Allis som ju rätt ofta är pömsig faktiskt, som just här gäspar i gamla röda soffan. Nu har vi ju brun (otippat va?) så hon syns ju knappt...


              Av Ulrika - 6 februari 2009 19:33


Det har snöat rejält sen gårdagen!

                   

                  Lite snö

som ni kan se här ovan. Tyvärr är vår traktor lite ledsen, startmotorn är paj och så har vi som grädde på moset vatten i tanken!

Lite att fixa till våren/sommaren. Turligt nog så har vi grannen som kan rycka in...


                   Stackars Traktorn


Grannen kom som en ängel för en stund sen och gjorde så att vi kan ta oss ut iaf.

Imorgon ska jag ju iväg på träff med Löj-Ligan, en quiltförening som vi har här i nejden. Då är det ju kul om man kommer ut från gården, som det nu var så var det omöjligt.


Köket är klart!

Ni hörde rätt!

Klart och vackert.

Jag har hjälpt till med diverse handräckning av diverse hjälpmedel.

Och nu är det klart!

Bildbevis kommer imorgon.

Nu är jag för lat för att ladda kamerans batteri.

Men jag är så himla nöjd med slutresultatet. Det är som ett helt annat kök.. Yes..

Och så är jag inte så yr och vimsig av blodtrycksmedicinen längre och det är ju skönt. Dessvärre har jag mer av min jäkla värk så nu har jag gnisslat mig till tandvärk också. Fick ju söka akut före jul pga hemsk tandvärk, var säker på ett par kraterstora hål men inget hål alls var det. Däremot så biter jag ihop käkarna så hårt att tänderna rubbas. ONT gör det. Tandläkaren hade inte sett sådant svårt fall av tandagnisslan.. ;) skämt åsido så får jag tänka på att slappna av i käkarna så det släpper. Nu gör det ont att äta t.o.m


Ajöken på er, ha en trevlig fredagkväll. Det ska jag ha! ;)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se