Alla inlägg under februari 2009

Av Ulrika - 22 februari 2009 12:47


En utmaning som florerar på flera bloggar dock ännu inte någon på U

Hittade denna (både hos Mofs och Truddelutt ) utmaning som jag med bävan antar...

Reglerna är att allt du svarar måste börja på din begynnelsebokstav, och har du sett någon utmaning som börjar på U får du inte svara samma...


1. Vad heter du? Ulrika

2. Ett ord på fyra bokstäver: Utse

3. Flicknamn: Ulrika

4. Pojknamn: Ulrik (hehe)

5. Yrke: Undersköterska

6. Färg: Umbra

7. Klädesplagg: Underställ

8. Mat: Ugnspannkaka

9. Sak i badrummet: Ukulele (alltså, kom igen..på U?!)

10.Plats/Stad: Ulrika (det är sant... kolla atlasen!) ;)

11. En orsak att vara sen: Utegångsförbud

12. Något man skriker: Ut din elaka trollpacka!

13. Film: Unstoppable

14. Något man dricker: U-båt (drinken, snaps och öl..urk)

15. Band: U2

16. Djur: Utter

17. Gatunamn: Ultunavägen

18. Bil: Uaz (japp, rysk bil. Tack Google!)

19. Sång: Under the boardwalk

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Undertäckesconga!ANNONS
Av Ulrika - 21 februari 2009 19:30


När jag nu lyckats lägga in några länkar så får jag känna mig nöjd med dagen! Fattar inte varför det inte funkade förut, jag gjorde precis som nyss, fast förmodligen inte ändå *fnissar vackert som en Disney-brud a la Askungen*

Det var ju så himla enkelt dessutom. Bara klistra in och klicka..


Har ju dessutom sytt färdigt draperierna som ska dölja min extrema oordning under stryk-och skärbordet...

Imorgon tänkte jag röja däruppe, för då brukar sylusten återkomma.

Har jag då tänkt idag alltså.

Imorgon är en annan dag.

Som jag många gånger har erfarit.

Då kan tröttheten eller värken ta ut sin rätt, och som det viner runt knuten just nu så är det nog inte helt uteslutet vad gäller morgondagen. Men jag ska försöka iaf.


Nu får det vara nog för idag. Nu fick vi (läs Maken)besök av grannen så jag blir själv framför TV´n,  och då tänkte jag se lite på Sagan Om Ringen, inget för Maken min så då passar jag på när jag är själv.

Ska försöka hoppa över de snyftiga delarna, eller snyfta tyst, så tyst att jag får ryggen helt paj.. Ni vet tysta krampaktiga snyftningar som gör att vissa muskler skriker ut sin protest. Så är det då för mig. Fast då har jag ju diskbråcken som också är skeptiska mot sådana snyftattacker ;)


Jag är rätt snyftig av mig. Vissa filmer alltså, inte vid en vanlig action eller likn. Så tokig är jag inte. Inte så ofta iaf.

Men The Guardian t.ex, jag gråter som om världen går sönder... det finns vissa filmer som är tunga på många sätt, vissa filmer påminner om tråkiga händelser, vissa är bara så fina eller tragiska. Ibland vill man dock inte se tragiska filmer utan mer action-thriller på hög eller låg nivå. Jag älskar filmer, senaste filmen var Patrik 1,5. Himla kul film, som gärna fått vara längre ;)


Nattinatti. Aragorn och Frodo väntar.... och Sauron förstås..


Obs. Är på intet sätt extrem, dvs som köar i veckor för biljett till en film eller spel..

Ville bara påpeka det.

Om ni nu trodde jag var en fanatiker.

Så är jag inte det.

Inte alls.

Gillar bara vissa filmer vissa stunder.

Idag är en Sagan Om Ringen dag.

Värk och elände, en filt och en tekopp, vad fattas då? Jo en god bok eller film.

Vill inte läsa.

Inte idag..

Nu slutar jag.

Nu går jag.

Jag lovar...

OAO

ANNONS
Av Ulrika - 20 februari 2009 13:11


Japp, så har det då äntligen skett. En riktig Utmaning inte påhittad av Mig Själv utan hittad hos Truddelutt


Jag kastar mig ut i etern med att tala om mina sex äckligast maträtter...

*funderar skarpt*

1. Ärtsoppa . Värsta tänkbara äckel jag vet...

2. Japp då har vi Bruna Bönor med äckelfläsk!

3. Isterband... huvvaligen..

4. Leverkaka tror jag det hette, åtminstone med ris och kål och nåt levrigt...bläh! (älskar dock leverbiff!)

5. Siggigt fläsk , ingen direkt maträtt utan jag inkluderar alla rätter med siggigt och senigt kött..

6. Sushi.... har förvisso aldrig stoppat något sushi-aktigt i munnen, men se rå fisk...huvva (äter annars fisk fem dar i veckan men aldrig rå dallrig fisk...urk)

Av Ulrika - 19 februari 2009 21:36


Japp. Nu har jag fått en ny Utmaning från Mig själv , alltså Ulrika, igen och som jag glatt svarar på, på mitt eget orappa vis (rapp i käften har man ju hört men finns orapp? nåja, om inte så får jag väl vara först på att vara orapp iaf ;))


Har du något husdjur? Japp, två katter.


Och den ena heter Homer, är det inte så? ....eeh, hur vet du det?


Jaha, den andra heter möjligtvis inte Allis?  asså, nu börjar det bli otäckt, hur kan du veta det? Är du någon jag känner eller?


Har du haft hund någongång?  Jaa, för länge sen hade jag en dvärgpudel..


Som hette Charlie, var det inte så?  Alltså, nu får du förklara dig, hur kan du veta vad min hund hette, han har ju dessutom varit död i över tjugo år...?


Du bor i en by va utanför en mindre ort, uppe längs norrbottenskusten?  VA FAN SÄGER DU? hur kan du veta det? nu ringer jag till polisen, för det här är bara så otäckt!


Du tänker ringa 112 alltså?    Alltså hur kan du veta allt detta?


För du är ju jag, eller rättare sagt jag är ju du!


Sensmoralen lyder. Man vet aldrig vem som döljer sig bakom en blogg på nätet. Det kan vara du, eller varför inte jag, precis som det kan vara någon helt annan, kanske en helt okänd eller så är det en helt känd en som döljer sig vid tangenterna,.... *flinar både illmarigt OCH förvirrat*


Nattinatti...!

Av Ulrika - 19 februari 2009 16:10


Det florerar just nu en massa olika sorters Utmaningar på alla bloggar. Man utmanar varandra genom att be den utmanade svara på diverse frågor.

Men ingen har någonsin utmanat Mig! Never ever.

Så därför Utmanar jag härmed Mig Själv..


Utmanad av Mig Själv alltså Ulrika!

Var sitter du just nu? Här, på stolen.


Vad gör du? Svarar på min utmaning förstås...


Följer du någon blogg? Javisst. Många. Framför allt min egen...


Är du ärlig när du bloggar? Ja, tyvärr! Allt är sant.


Vad tycker du om alla kommentarer du får? Jag gillade då den jag har fått ;)


Hur många kommentarer har du fått? En *ler lite stolt*


Hur många länkar har du på din blogg? Inte en enda! Har försökt lägga till länkar men fattar ej hur man gör. Hur jag än gör så syns inget på bloggen. Tror det beror på att endast VIP-bloggare kan länka vidare, kanske när man får mer än två besökare dagligen så kan länkfunktionen bli tillgänglig *snyftar nästan*

Fast det finns många jag skulle vilja länka till faktiskt... *suckar uppgivet*


Vilka hobbysar har du? Tja, quiltning, bita på naglarna, vara perfekt i allt jag gör, pedanteri, stugan och vila middag.


Har du stor familj/släkt? Mja. Maken, två katter och ingen mer...


Vad gillar du för sorts mat? Husmanskost. Palt. Leverbiff. Grillat. Godis. Chips. Eller räknas dom två sista som mat?? *funderar skarpt*


Tycker du om din vikt? Jo, den är perfekt, det är bara det att jag inte är 2,25 cm lång, så jag sluter mig till den stora skara som lider av underlängd!


Är nu Utmaningen slut? Japp.!


Nej, en fråga till. Vad gillar du helst för typ av bloggar? Antingen ska dom vara lite fyndiga, skrivna med glimten i ögat så att man får sitta och dumflina eller så ska dom vara "djupa". Alltså en blogg som inte är som min...


Dåså, då får jag tacka för att du svarat på denna "Utmaning"! Eller bara en fråga till. Tycker du att du har fått fram det du velat säga med med tanke på typen av dessa spontana frågor? Nej. Absolut inte! *flinar käckt och  lite illmarigt*


Tror du att dessa frågor är varsamt och med en tanke bakom utvalda? Nej, jag känner med hjälp av min fantastiska intuition att med största säkerhet har frågorna hittats på efterhand, på ungefär fem minuter...

*har ett fortsatt illmarigt uttryck i det runda ansiktet*


Nej, detta är inte en parodi på alla Utmaningar jag läst på bloggarna. Jag har älskat att läsa alla dessa så himla finurligt svarade svar.. Och har också genom dom kunnat hitta nya bloggare som har trevliga bloggar att läsa.. Detta med länkningen är ju också fiffig och det är sant allt jag skriver och dessutom är det sant att jag absolut inte kan lägga till länkar på min blogg så dom syns.

Men jag har accepterat min teknologiska begränsning, eller är det tekniska jag menar? Skit samma, är datoriskt analfabet. Maken är min support, alltid, även inom fler områden än den datoriska världen.. ;)


Genom läsning av diverse bloggar har jag dessutom insett att jag i mångt och mycket är en himla trist och ointressant person. Alla dessa fiffiga ideer folk har, och kommentarer.. Jag kommer alltid på helt fantastiska kommentarer långt efteråt :)

Och då är det ju liksom lite försent för att göra folk häpna över min slagfärdighet..... inget Parlamentet för mig inte.. *nu nästan garvar jag..* snacka om tragisk tv iså fall....


Av Ulrika - 18 februari 2009 21:55


Idag har jag inte gjort ett dyft. Jo, jag har ringt mig "sjuk" vilket låter lite märkligt eftersom jag ju är sjukpensionär. Men nu är jag sjukare än vanligt ;). Nej, är bara så himla trött. Det är så himla jobbigt att gå var eviga dag som en zoombie, varje stund längtar jag till att få gå och sova, morgon som kväll. Nu när det dessutom är så jäkla kallt så gör det ju inte värken lättare att bära precis.


Så idag har jag ringt till mina kursdeltagare om att morgondagens kurs är inställd. Det känns jätteskönt, även om det är jätteroligt att träffa alla men just nu är jag så trött att jag inte orkar. Så dagen har jag ägnat till att bläddra i min nya bok inom symaskinbroderi, blivit inspirerad, suttit med en pläd omkring mig och bara varit. Otroligt skönt.


Och imorgon tänkte jag göra samma sak. Bara vara.. många tror nog att sjukpensionärer har ett ganska skönt liv, och det har nog många men livet är inte alltid så lätt, inte för någon. Och jag minns när jag jobbade heltid, var alltid i farten, tusen saker på en gång osv, men nu är varje sak som ska/bör göras ett nästan oöverstigligt hinder, och ibland vill jag bara dra ett täcke över huvudet och sova i flera dygn.. men även om det gick så skulle det ju inte hjälpa..suck...åter suck...


Jag hatar Fibron!

Försöker dock se det positiva i tillvaron.

Men Ibland är det svårt.

Mycket svårt.

Inte så att jag är deprimerad, det är en hemsk sjukdom och jag vill inte förringa den genom att säga att jag är deppad för det är jag inte, jag är "bara" lite låg i energi, trött , slut och less.

så är det bara!

Less.

Japp, vad finns det mer att tillägga? Inget just nu iaf...

Nattinatti....

Av Ulrika - 17 februari 2009 14:00


Ni vet hur det är när måstena väller över en? Då blundar jag! Vill inte! Vill inte!

Jag har endel måsten som jag förvisso haft rätt länge men lyckats blunda för, men som nu liksom TRÄNGER sig över mig.

T.ex sortera ut fula kläder från vår klädbyrå. Nu ryms inget mer, så det hamnar liksom på lite udda ställen, stolar, i påsar, alltså mest framme, lätt synligt från alla synvinklar.


Ett annat måste är ju bokföringen, som jag sköter, för Makens fiskeföretag. Japp, inte så himla jobbigt iofs men ändå så där lite trist som gör att jag skjuter upp det och nu närmar sig dagen då vår revisor ska komma, och då MÅSTE det ju vara klart.


Nästa måste gäller sömnaden. Jag leder ju en kurs i lappteknik och då syr flera en kursväska, lite fiffig med alla sina fack och skrymslen, men det vore ju bra om kursledaren sytt en först, innan deltagarna. Inte för att det i sig är ett måste, jag kan ju bara guida dom, jag kan ju inte ha sytt ALLT som finns att sy i världen.. men jag har ju material, tyg och allt som behövs och ffa ett behov av den.


Men nu kommer kruxet. Orken. Jag vet att jag tjatar om det, men det är ett stort hinder i min vardag. Enormt. När det hela (och då menar jag absolut hela) dagen känns som om det var kl.23 på kvällen då känns det tungt.

Sen har jag ju värken att brottas med.

Någon timma som är någorlunda lättlevd om dagen ska rymma så mycket. Hushållet ska skötas så pass att skadedjuren håller sig på mattan, sen har vi ju allt roligt som jag vill göra.... ojoj... och suck...


Så idag började jag dagen rätt motiverad.

Tänkte ta klädbyrån som är ett ständigt irritationsmoment. Sen tänkte jag sy en timme, först köksgardinen som kanske tar en kvart, sen tänkte jag sy på kursväskan..


Men...


Tja, jag kan säga att Perculatorns inre detaljer skiner som nya! Maken klagade över kaffet imorse, som han kokade märk väl, och jag tänkte ju mitt... som perculatorn ser ut så är jag inte förvånad.

Jag använde mig av en tandborste, maskindisk och skrubbning.

När Maken kom hem så viftade jag triumferande med det svarta vattnet som detaljerna legat i.. Och det var sista omgången vatten utropade jag som i Triumf!!


Så nu har jag kokat kaffe två gånger och satt på den omgång som ska kunna drickas med välbehag.


Se där en förmiddag väl spenderad!


Och nu har jag kokat vatten i vår nya micro, Maken kom hem efter att ha köpt den till ett riktigt vettigt pris.. En sån där Whirlpool som är gjord för hörnplacering. Himla fiffigt, den tar jättelite plats, yippii.. den är jättefin. Och fungerar också.. lycka...


Nu har jag bloggat, pillat ut smuts ur perculatordetaljer så vad är nu kvar att göra??

Jo, koka en kopp te och sätta mig med en ny quiltbok och invänta vilostunden! ;)

Allt annat finns ju kvar till morgondagen.

Gardinerna finns ju kvar imorgon, och kursväskan likaså.. hehehe.....*skrattar med en hysterisk underton*

Av Ulrika - 17 februari 2009 12:44


Dagens baktips.... *nynnar glatt på egenpåhittad signatur*


En helt vanlig jävla kaka


Ingredienser:

1 st ägghelvete

1 dl kakao

Så lite smör som möjligt

Socker, ganska mycket, eller ta hur lite du vill!

Ingen jävla mandel i alla fall

2,5 dl bakpulver

1 pkt fula russin

Någon dl allergi nötter


Fyllning:

1 dl vanligt vaniljsocker

1 melon eller något annat melonliknande

Sprit


Gör så här:

Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med en elvisp i en kvart.

Grädda direkt i skålen.

Skit i att smöra och bröa.

Kakhelvetet fastnar ändå.

Dunka ut skiten på matbordet om du kan.

Garnera med krossad melon och sprit.

Det spelar ingen roll....skit i det då!

Släng ut matbordet genom fönstret.

DRICK UPP SPRITEN!


Lycka Till! *ler djävulskt*


Jag är medveten om att detta recept finns överallt på nätet, inte min skapelse alltså. Upphovsrätt okänd. Vill inte på något sätt påstå att jag själv uppfunnit receptet, är inte nån "pirat" ;)*ler skälmskt*Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se