Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Dålig historia... :(

Av Ulrika - 27 februari 2009 12:12..hörde jag igår. Jag tycker man har hört det mesta, och jag som kvinna, 40, har fibro, övervikt osv har ju varit med om endel vad gäller läkarbesök.

En kompis till mig, kvinna, 50+ , lite överviktig, opererad i ryggen 9 ggr! , har fibro och diskbråck förstås, som varit nu senast efter 3 månaders väntetid till läkaren pga kraftig yrsel med åtskilliga fall som följd.

En arrogant läkare tog emot efter att hon väntan nästan två timmar! Till slut klagade hon över väntetiden för sista gången... och fick till slut komma in.

Hälsningsfrasen var -Du har ju bara väntat 11 minuter!

Inget Hej! Jag heter..... (börjar ju bra?)

Sen gick resten av besöket till såhär..

Han tittade i öronen och sa att allt var ok. När hon sen frågade vad det då kan vara så stod han frågande innan han utbrast -Du skulle ju behöva gå ner i vikt!

Och när hon då frågade vad det hade med öronen att göra så beslöt han sig för en ytterligare koll.

Han satte ögonbindel på henne och bad henne böja sig ner. Och hon gjorde det och höll på att ramla ihop, och han konstaderade då att det trots allt var något i någon örongång trots allt..!

Behandlingen då?

Jo, kullerbyttor.

Ni hörde rätt! Vilken jävla idiot. Hur många kan i vuxen ålder ens göra kullerbyttor? Och sen vara operererad i ryggen 9 gånger, stelopererad många gånger....

Japp, det var enda som kunde hjälpa. Men när hon sa att hon aldrig skulle kunna göra kullerbyttor så sa han - Men du kan ju kanske pröva träning på ett Gym..


En snart 60-årig kvinna, som har svårt att gå pga diskbråck och yrsel, som inte längre kan köra bil pga att benen är opålitliga, som har problem som inte många orkar med ens, ska göra kullerbyttor!

Det är så jävla sjukt att hade jag inte känt henne och hört henne berätta så skulle jag nog inte tro på denna berättelse.


Det är ju en sak att kullerbyttor skulle hjälpa men om man inte klarar göra dom då, ska man då banta ner sig, uppoperera steloperationerna? Sen göra kullerbyttor och vips bli oyrslad..?


Det är tragiskt.


Har själv varit med om skillnaden i bemötande när jag hade "ont i ryggen" och efter diagnosen Diskbråck!

Själva smärtan var ju densamma.. *på ett lite morrigt humör..*


Fast nu gick det över ;)

 
ANNONS
 
Truddelutt

Truddelutt

27 februari 2009 16:44

Näe vilken puckad doktor!!! Vad har hennes övervikt med öronen att göra?? Vissa doktorer borde verkligen gå en charmkurs!

Har faktiskt hört att det var en som hade problem med yrsel. Det var något med hennes öronkristaller som hade kommit i oordning. För att få bot på detta skulle hon göra något (som jag inte kommer ihåg vad det var) för att kristallerna skulle hamna rätt igen. Var inte kullerbyttor men gick ut på att "skaka" på huvudet iaf.
Hoppas hon blir bättre och att hon får träffa en bättre doktor nästa gång.
Kramen

http://truddelutt.bloggagratis.se

 
nilla

nilla

27 februari 2009 16:50

Att gå till läkare är sannerligen ett lotteri! Man får fanken inte vara rädd för att föra sin talan.
Man måste vara vara frisk för att vara sjuk som det heter...

http://thenilla.bloggagratis.se

 
Snäckan

Snäckan

2 mars 2009 12:50

Jag saknar ord!!! *skakar på huvudet* Det är inte klokt att det finns såna idioter inom vården! Stackars din väninna!!

http://fibrodagboken.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se