Direktlänk till inlägg 12 februari 2009

Grottkatten! Kattkräk, hårboll och fotsvett....

Av Ulrika - 12 februari 2009 14:32


Min dinosauriekatt Homer av rasen Huskatt, där dryga halvan är Norsk Skogskatt men resten är renrasig bonnakatt, och därför är han ju en vanlig huskatt, fast han är för mig en riktig Grottkatt.

Varför undrar vän av ordning? Säger du A får du fanemej säga B.!!


Jo, han är en kul katt, fast lite skygg. Inte mot mig alls, förutom om jag har skor på mig, då flyr han som ett skott, och Maken är han ju skeptisk mot, trots fem år tillsammans.


Men Homer han gräver över maten sin. Japp, när han fått ny "blötmat" typ KiteKatt portionspåse så vips är han där och slickar i sig lite sås... sen gräver han över resten! Bra att ha vid sämre tider tänker han kanske, vad vet jag. Jag vet bara vad ljudet av hans klor mot parketten betyder, jo, Homisen täcker över maten, så att inte dumkatter som han inte känner kommer och äter upp maten.

Att det bara är han och Allis verkar vara av obetydlig art, man vet ju aldrig?


Att det aldrig har varit någon som ätit upp maten spelar ingen roll. Samma gäller spyor, eller olyckor i skitbranchen.. gräv över och glöm eländet, tänker han nog.


Har just torkat upp lite kattkräk, liten hårboll omgiven av mycket stor slempöl...mm... katter är goa dom. Men jag kände direkt igen tecknet. Han slickade sig om munnen utan att ha ätit (tack och lov att han inte hunnit äta!) så jag hann styra ner honom på golvet. Annars kan det hända mitt på modemet bakom datorn (hans älsklingsplats, varmt och gott men mindre kräkvänligt) eller i sängen, men nu hann han ner på golvet och satte kurs på en matta. Japp, ställde sig mitt på mattan och kräktes bakåt, en lååång sträng. Japp, det är härligt med kattkräk..


Men nu är han nöjd och glad, skönt att bli av med hårbollsjäkeln tänker han nog, och nu har han dragit igång ett race med Allis, så nu flyger mattorna mot hörnen och man hör hans klor försöka få grepp på parketten ;) Att han sen har så håriga och lite fotsvettiga fotsulor hjälper inte till alls, han behöver gott och plats kring hörnen..


Kvalitetsliv för en kissekatt, som är inne om vintern och ute om sommarn...

Idag är det synd om utekatterna och vildkatterna, imorse -28 grader.. yummi.yummi....NOT


Här kommer en bild på Urkatten. Hör förresten grävning som pågår i hallen. Antar att hallmattan fått nåt nytt som kräver en åtgärd. Samt ett sprut med Jif super creme citron...;)


                    Homer på grönbete


       


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se