Direktlänk till inlägg 24 januari 2009

Ork saknas, massor att göra! Hmm...

Av Ulrika - 24 januari 2009 12:46


Har idag varit och hämtat tapetkataloger! Japp, här ska väljas kökstapet. Jag ska ta och glo på dessa små lappar och försöka fantisera ihop hur ett helt kök ser ut i dessa nya tapetbitar.

Bör bli lätt som en plätt. Eller?

Mja, vi har gråvita luckor, från Ikea, gillar dom helskarpt, igår var vi och beställde fler köksskåp som vi ska bygga till i vårt kök. Vi har haft inbyggd kyl/frys men som alltid funkat dåligt, detta ska ut och in ska en hel frys och en hel kyl. Därför ryker skafferiet. Skafferivarorna ska in i de nu befintliga skåpen och det porslin mm mm mm mm som finns där nu ska in i dom nya.

Vi ska liksom bygga en slags skänk, med överskåp, det kommer att bli kanon!


Vi bor i ett litet och gammalt hus. Vilket betyder sneda väggar, det skiljer 6 cm i takhöjd på 2,5 m i köket t.ex Sen har vi inte en hel vägg i hela huset, alla väggar är brutna av fönster och dörrar, så någon läcker fondvägg går inte.


Nu är jag inte den moderna typen, snarare den urgamla typen, jag vill ha enfärgade tapeter överallt, gärna jordfärger..

Eftersom jag har problem med min värk, kära gamla fibro samt diskbråck, så har jag märkt att jag vill ha så lite grejer framme som möjligt. Bortstädat alltså! Vilket det aldrig är! därför vill jag inte ha mönstrade tapeter, det blir för rörigt eftersom det efterlängtade bortstädade aldrig blir bortstädat ordentligt.


Så nu har jag lite tapeter att välja på, funderar på en lite mörkare tapet i köket, tvärtemot alla andra alltså. Eftersom våra skåpluckor är ljusa, vi har boasering som är i luckornas ton, så vill jag ha något som bryter av så blir det ju bara mörkare kvar att välja på..


Finfint ska det bli! och praktiskt!


Och för idag hade jag (imorse) stora planer.

- In till stan och göra div ärenden. Beställa tapeter, handla, gå på apoteket.

-Städa i mitt syrum, det ser ut som ett tornadodrabbat hus där uppe. Då brukar sylusten också komma som ett brev på posten.

-Sen skulle jag röja nere, vilket betyder dammsuga och plocka undan det värsta.

-Tvätta många maskiner så det blir tomt i tvättkorgen.

-Sortera in lite papper i pärmar

-bokföra, mm mm mm


Så här verkar det bli ;)

-Jag har varit till stan och hämtat tapetproverna. Jag blev matt när jag såg hur mycket bilar som stod utanför mataffären så jag kalkylerade i huvudet att vi klarar oss till i morgon. Samma gällde medicinerna.

-Jag plockade undan det värsta (ca 5 tygbitar, och lite spill som kastades) i syrummet, orkade 15 sekunder, sen blev jag matt och gick ner...

-Har satt igång en tvättmaskin, det viktigaste, som trosor och långkallingar (mina favvokläder hemma ;) *skäms lite)

Resten av tvätten ligger ju faktiskt bra där den ligger.


Men sen så satte jag mig framför datorn istället, bloggar lite och hälsar på i andras bloggar, ungefär den energi som finns idag.

Jo, förresten, jag har ju faktiskt matat småfåglarna lite, lite talgbollar och frön så nu har vi full rulle härute. Homer står och spottar åt dom där han står i fönstret och tittar..


Fast undrens tid är väl inte förbi? visst inte? vem vet, ibland blir jag nästan manisk, särskilt vid städning, att jag inte kan sluta. Jag blir så nöjd när jag ser hur rent och fint det blir att jag vill fortsätta med nästa rum osv. Det brukar sluta med sängläge, och alltid vid julpyntning, då ska ju allt upp samtidigt så man får feelingen av jul när man ligger i soffan och njuter av mysljuset från julstjärnorna,  och beskådar tomtar och juldukar. Fast jag brukar ju oftast ligga med tårar i ögonen för att jag har så ont och lyssna på makens gorm över att jag aldrig slutar i tid.


Det är ett helsike att ha smärtor hela tiden, orken tar slut och man ligger där som en skurtrasa och tänker på hur långt ifrån man är den där husliga kvinnan vars mål är att hålla hemmet rent och vackert...suck... och stön... ;) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se