Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Livet är en kamp och sen dör man!

Av Ulrika - 16 januari 2009 13:24


Det vete Fan att man måste vara frisk för att orka vara sjuk!


Fick ny läkare idag. Shit, shit, shit! En stor besvikelse! Hade hoppats på en läkare som Lyssnar, men mja, det är väl inte ordet jag tänker på just nu.


Säkert en himla duktig en, har bara hört gott läkaren ifråga, men nu sitter jag bara som i ett vacuum och undrar hur man ska vara beskaffad för att orka hantera sådana situationer. Vara likadan själv?


Jag kände det som om jag satt i förhör. Varför har ditten inte gjorts??? Varför har du inte provat detta? Varför har du fått utskrivet så mycket tabletter?? Osv osv... Det är inte bra att äta så många tabletter som du gör. Herregud åtta om dan!


Jag tycker inte åtta är mycket, jag är så van efter så himla mååånga år att jag inte bryr mig. Jag vill reducera min smärta och värk så gott det går, så får jag leva efter det. Om det innebär att jag får ta tabletter fyra gånger per dag så får det vara så. Jag tycker det är lite med tanke på att jag har ont 24 timmar per dygn.. Jag skiter i om jag blir beroende, (borde jag förresten inte ha blivit det redan för 10-15 år sen isåfall..?) jag vill ha så lite ont som möjligt, det är otroligt nog enda anledning till att jag vräker i mig Tiparol fyra gånger per dygn... *säger hon sarkastiskt*


Och det är klart, varför äta om man inte blir smärtfri? Jo, för att man åtminstone får mindre ont förstås, inte äter jag för att dom är goda precis. Jag blir ingen lattjo pryl när jag äter dom, jag blir inte hög, jag blir inte lycklig, jag får bara lite lättare att leva med min smärta och kan genom det leva lite mer aktivt..


Ok, om det är så att smärtan ökar med medicineringen så borde väl behandlande läkare ifrågasättas när dom skriver ut medicin till mig hela tiden. Jag vill bara ha ett alternativ. Att sluta är ju inget alternativ, då får jag inget liv alls..

Det jag saknade är en seriös diskussion, vad kan man göra för att underlätta för mig?

Inte hundra ifrågasättanden. Varför har inte det gjorts? varför har inte blodtrycket kollats, människa du har ju 170 !!?  fel instans för denna fråga känns det som.


Nåja, vi får väl se vart detta leder, nu ska hela jag kollas från topp till tå, vi får vänta och se. Maken får följa med nästa gång, som moraliskt stöd.

Kanske ger detta mig mycket, annars får jag se på andra alternativ.

Gillar bara inte när en läkare får mig att känna mig som en lat och smärtälskande människa som gillar att ligga inaktiv på soffan hela dagarna och vårda min lathet och knapra tabletter som godis...


Som sagt-vi får se! Jag ska då inte slänga in handduken ännu. Har tagit tillbaka min beställning på gravsten, jag kämpar vidare mot överheten...;)

Apropå ingenting...Hittade denna bild på nätet....                  Begagnad Gravsten

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se