Direktlänk till inlägg 2 januari 2009

Nytt år - nya tag

Av Ulrika - 2 januari 2009 11:08

Ja, då har vi 2009 nu. Hur ska det året te sig?


Jag har slutat ge nyårslöften för många många år sen, jag höll aldrig ett enda av dom. Skulle alltid gå ner i vikt, bli mer hälsosam, motionera mer... det höll ju förstås ett par veckor men jag antar att ett nyårslöfte ska hålla längre än så? Kanske hela året? Bara en tanke.


Men så kom jag på att jag kan ju ge ett nyårslöfte som är lätt att hålla, så att jag kommer in på banan igen så att säga.. Så håll i er nu...

- Jag lovar att detta år 2009 ska jag inte bli vare sig vegan eller miljötaliban!!

Kanske är det rätt att nämna att jag aldrig ens har snuddat vid tanken eller ens varit i närheten av en riskzon, men iaf.


Miljötaliban (är ett dåligt ord, jag vet) men är för er som inte fattar vad jag menar, en person som tar varje litet argument för någon som helst form av miljötänkande ett par steg längre.

Jag tycker att vi alla kan dra vårt strå till stacken och minska eländet så gott vi kan, givetvis ska vi göra så men också önskar jag att miljötänkandet blir mer enkelt men också mer konstruktivt. Försöka minska utsläpp där det går men även att hjälpa andra länder att minska sina utsläpp.


Däremot när den seriösa miljödebatten tar upp älgars och kors fisar då tycker jag hela grejen blir löjlig.

Jag är väldigt trött på hela koldioxiddebatten, petitesser har helt tagit över för den stora poängen...

Varför inte välja ut ett antal mål som alla gemensamt försöker uppnå? Nu kan man inte öppna en tidning utan att få dåligt samvete för ditten och datten.

-Ojoj, nu dricker vi för mycket mjölk så nu måste vi uppfinna ett medel som neutraliserar kornas fisar,

-ojoj, nu skiter älgarna för mycket så dyngan ångas upp i atmosfären.

-Släck ljusen i stakarna för tusan, ni bränner ju upp flera öre varje natt! På ett år skulle jag spara flera ören om jag släckte granen, men se icke... för mig är julen att mötas av tänd julgran när jag stiger upp... mys.. sen så ska granen ut idag och därför står den inte lysande alltför länge, knappast till påska utan bara till nyår för nu är jag less! Och vi har bytt till en slinga som knappt drar ström alls..

-Sen ska man ha dåligt samvete för att man inte vare sig har råd eller väljer att köpa en miljöbil. Det duger inte om man köper en ny bil dom drar betydligt mindre än den förra, eller att den är mer miljövänlig motormässigt sett.. nej, man värnar inte det minsta om miljön om man inte kör miljöbil, eller slutar köra någonstans åtminstone, endast till akuten vid svåra sjukdomsfall eller helst dödsfall.. som att man okynneskör för att vara jävlig..


Jag fortsätter att köra bilen till återvinningsstationerna med mina glasflaskor och batterier, men se diska ur mjölk och filpaket kommer jag inte att göra. Så är det bara. Nu går det inte så många sådana paket i vårt hushåll men iaf. Då får jag ju ta bilen ännu oftare för att åka med dessa paket, diska med diskmedel och låta vattnet rinna...


Men alla miljöargument regnar över oss så till den milda grad att många börjar tröttna.

Hur ska man kunna hålla reda på allt?

Hur ska man kunna veta vad som är bäst när många artiklar och sk fakta motsäger varandra?

Hur ska man kunna plocka ut essensen ur en lååååång harang om hur man som god medborgare bör agera?

Men för att underlätta ovanstående lååånga harang lägger jag in en symbolbild, vi har nämligen blivit medlemmar i Närfiskat, vilket visar att vi värnar om ett miljögott sätt att fiska på, korta transporter och god kvalite´..


                                       Närfiskat logga.


Nog om det djupa i livet.. ;)


Nyårsaftonen spenderades hos bästa vännerna. Vi spelade spel, åt gott och hade trevligt. Helst skulle jag ju vilja meddela att jag spelade skiten ur mina motspelare men så är det ju inte, ej heller att jag av ideologiska skäl lade mig platt för andras välbefinnande.

Sanningen är att jag förlorade grovt i Plump två gånger, fast kul var det. När och Fjärran var jag inte lika usel som jag trodde jag skulle vara, även om det fattas en hel del till tiotusenkronorsfrågan i något ämne...


Måste också meddela dig Susanne, jo, du hade rätt! Chicago spelas som du sa och inte som vi trodde. Har ingen aning om vilket spel jag syftar på men Chicago var det tydligen inte! ;)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ulrika - 24 maj 2009 10:50

  Jag har bestämt mig för att flytta min blogg, och jag hoppas verkligen att ni kommer med mig *bedjande blick och lite fjäskande ögonlockvift*   Jag har lekt lite med nya bloggen ett tag och jag gillar endel grejer som finns där men inte här. Jag ho...

Av Ulrika - 24 maj 2009 09:32

  Vädret är grått och trist, det regnar lite duggigt. Härligt för potatisen. Jag har tänkt städa färdigt idag. Ganska märkligt vilka tankar som kommer när man städar. Jag tänkte igår på när jag var frisk. Då skulle städningen klaras av på kortast möj...

Av Ulrika - 24 maj 2009 08:52

    Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor   -Nalle Puh- ...

Av Ulrika - 23 maj 2009 19:15

  ... på hur livet ser ut. Ganska bra kom hon fram till, även om hon hade endel önskningar hon kunde tänka sig få uppfyllda. Kanske en vinst på sisådär ett par miljoner tänkte hon, vilken ro dessa pengar skulle ge, samt lite tyg och gotta till hennes...

Av Ulrika - 23 maj 2009 18:57

      Att utvecklas är att vandra närmare bestämt från en ofullkomlighet till en annan   -Okänd- ...

Skapa flashcards